Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 16. 09:30, hétfő | Helyi

Baba-börze Környén

Baba-börze Környén

Rengeteg megunt, de még szép, olykor szinte alig használt ruha, kiscipő, játék, mesekönyv, rajzeszköz, s mindenféle, a gyereknevelés mindennapjaihoz tartozó „kellék” sorakozott az asztalokon.

Rengeteg megunt, de még szép, olykor szinte alig használt ruha, kiscipő, játék, mesekönyv, rajzeszköz, s mindenféle, a gyereknevelés mindennapjaihoz tartozó „kellék” sorakozott az asztalokon szombat délelőtt a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában, az Észak-Dunántúli Ifjak Egyesület (ÉDI) által szervezett első Baba-börzén.
A programra több mint húsz szülő, s nagyjából ugyanennyi gyermek érkezett, hiszen a szervezet önkéntesei arról is gondoskodtak, hogy a lurkók se unatkozzanak. Őket játszóház várta, rajzolhattak, társasozhattak, s bár a szeszélyes áprilisi időjárás miatt az udvarra tervezett mozgós játékok elmaradtak, a kicsik láthatóan rendkívül jól érezték magukat.
A kínálat tehát minden tekintetben bőségesnek bizonyult, a keresletről azonban nem mondható el ugyanez. Bár érkeztek vásárlók, zömmel az „árusok” csereberéltek egymás között, s a portékák jelentős hányada nem lelt új gazdára. Pedig a kisgyermekes családok a bolti áraknál lényegesen jutányosabb összegért, párszáz forintokért juthattak volna a gyermekruhákhoz, játékokhoz és egyéb kiegészítőkhöz.
Az egyesület tagjai mindenesetre nem „adják fel”, s már azt tervezik, hogy szeptemberben ismét nekifutnak a Baba-börzének, hiszen a programmal a kínálat-kereslet egymásra találása esetén valóban mindenki jól járhat. Az ÉDI egyébként most először szervezett programot Környén, s azt is tervezik, hogy május végén gyereknap alkalmából is visszatérnek a községbe.
A mostani, környei Baba-börzét az Önkéntes Fiatalok Napjára (Global Youth Service Day) is regisztrálták, így a tagok idén már ötödször lehettek részesei annak a nemzetközi kezdeményezésnek, mely április közepén világszerte több millió önkéntes fiatalt mozgat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t