Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Február 22. 20:01, szombat | Helyi
Forrás: www.police.hu

Balesetet rekonstruáltak a rendőrök

Balesetet rekonstruáltak a rendőrök

Gyalogost gázolt el a személygépkocsi vezetője. A rendőrök újból megtekintették a helyszínt és visszaállították az akkori körülményeket.

Halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február 17-én Tatabánya Árpád úton egy személygépkocsi elgázolt egy, az úttesten átkelő gyalogost, aki a kórházban életét vesztette.



A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében a közlekedés szabályainak betartását kéri a járművezetőktől és gyalogosan közlekedőktől egyaránt. A kora esti órákban vagy éjszaka, korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellényt nem viselő gyalogosok és kerékpárosok fokozottabb veszélynek vannak kitéve a közúton. Lakott területen kívül a láthatósági mellények viselése kötelező, de ott is érdemes felölteni, ahol van közvilágítás. A rendőrség emellett felhívja a gyalogosok figyelmét, hogy kizárólag a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen lépjenek az úttestre és csak akkor, ha meggyőződtek az áthaladás veszélytelenségéről!

Az elmúlt hetekben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azt tapasztalta, hogy a gyalogosok nem elég körültekintők és kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire. Ebből adódóan a rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, valamint azokat a helyeket, ahol fokozottan kell számolni gyalogosok, kerékpárosok megjelenésére!

A közlekedés szabályainak betartását a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozottan ellenőrzi a következő hetekben. Több és gyakoribb lesz a sebességellenőrzés, az ittas járművezetők kiszűrése és passzív biztonsági eszközök használatának kontrollja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.