Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Április 28. 09:28, csütörtök | Helyi

Bányászkórusok Országos Találkozója

Bányászkórusok  Országos Találkozója

Hetedik alkalommal rendezte meg Tatabányán a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon a Bányászkórusok Országos Találkozóját 2016. április 23-án tíz fellépő együttes közreműködésével.

A helyi Bányász Dalkör mellett érkezett hagyományőrző csoport a Zala megyei Gellénházáról és a hevesi Egercsehi községből. Mint az elmúlt években szinte minden alkalommal, ezúttal is itt volt a Salgótarjáni Bányász-Kohász Dalkör, az Oroszlányi Bányász Dalkör, valamint Tokodaltáró-Tokod Egyesített Kórusa. Az Ajka-Padragkúti Forrás Női Kar mellett a Padragi Bányász Férfikar is kipróbálhatta a művelődési otthon akusztikáját. Örömteli, hogy idén a Várpalotai Bányász Kórus is le tudott jönni. A nemzetiségi bányásztelepüléseket most is a Sárisápi Szlovák Pávakör képviselte. A bemutatókat Dr Gerzanics Magdolna értékelte összességében és külön-külön egyaránt.
A program fő támogatója, a Nemzeti Kulturális Alap mellett segítette még a lebonyolítást a Pannon Húsbolt valamint a Vöröskereszt helyi szervezete.
A szervezők remélik, hogy a Találkozónak 2017-ben is otthont adhatnak, és a tatabányai bányászkodás valamint a város együttes jubileuma kapcsán meghirdetett „Jó szerencsét Emlékév” kísérő programjaként is vendégül láthatják majd újfent azokat a dalos közösségeket, kórusokat, amelyek még fontosnak tartják a bányász szakma kultúrájának és hagyományainak ápolását, terjesztését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.