Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 23. 14:08, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Bárdos Jubileum

Bárdos Jubileum

Az elmúlt negyedszázadban mintegy kettőezerötszáz diák végzett a Bárdos László Gimnáziumban, köztük Schmidt Csaba, városunk polgármestere is.

Az évfordulón két napos jubileumi rendezvényt tartottak, ahol a jelenlegi és az öregdiákok is szép számmal részt vettek.„Öregdiákként és most polgármesterként is figyelem az intézmény fejlődését. Az iskola indulása óta jelentős átalakulás ment végbe. 1987-ben nem volt elég, hogy az épület elkészült, a táblák a helyükre kerültek, a tartalmi munka ezután kezdődött el.” – hallhattuk a polgármester köszöntőjében. Schmidt Csaba elmondta, hogy bár nagy volt az elvárás az újonnan induló gimnáziummal szemben, de a tantestület vállalta a kihívást. Jellemző volt a pedagógusokra az innovatív megoldás, mindig keresték és a mai napig keresik az újítási lehetőségeket. Örömmel vette a város, amikor beindult a nyolc osztályos, később az öt osztályos képzés, a nyelvi előkészítő, valamint a természettudományos képzés. A Bárdos a megye egyik legjobb gimnáziuma lett, megtalálta a helyét. Schmidt Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy: jelenleg két jó gimnáziuma is van a városnak, de mindig tovább kell lépni, és újítani kell. A technikai fejlődés fontosságát is kiemelte és polgármesteri keretéből egy interaktív, elektronikus táblát ajánlott fel az iskola számára.

Az iskola jelenlegi igazgatója, Pleier Tamás így foglalta össze gondolatait az ünnepről: Mértéktartó büszkeséggel készültünk a negyedszázados évfordulóra. Kiskorúak nagykorú Alma Matere lett a gimnázium – mondta büszkeséggel az arcán az igazgató. „Az eltelt idő egy ember életében jelentős, de az intézmény számára ez az időszak a jó alapozásé volt. A felelősség kezdetektől együtt jár a munkával, az iskolát pályára kellett állítani. Mindez egy sokszínű közösség összehangolt munkájának az eredménye.” – folytatta az intézmény vezetője, majd a jó tanulmányi eredményekre és az öregdiákok egykori iskolájukhoz való ragaszkodását emelte ki.

Az eltelt idő alkalom az összegzésre, ünneplésre. A kétnapos jubileumi rendezvényen öreg és jelenlegi diákok, alapító tanárok és jelenlegi pedagógusok találkoztak. Bemutatkozott a Trefort Ágoston Tudományos Diákkör, és hajdani diákok tartottak előadásokat. A múltidézőben fotókon, filmeken elevenedtek meg a legemlékezetesebb pillanatok, többek között a Mikulás Kupa és iskolai kampányok. Az iskola körül kéz a kézben gyalogoltak végig a diákok és a tanárok, közel hatszázan. A jubileum kapcsán évkönyvet jelentettek meg, ami igazán érdekes olvasmány - nem csak azoknak akik idejártak tanulni, dolgozni. Iskolagyűlést is tartottak, ahol emléklappal jutalmazták a még aktív alapító tanárokat: Geiger Pétert, Kiss Adél Eleonórát, Pleier Tamást, Salamon Zsoltot, Sipos Etelkát, Tegez Ritát, Varga Istvánnét, Varga Máriát. Az ünnepségsorozat részeként, az iskola galériájában Geiger Péter művész-tanár képeiből nyílt kiállítás, valamint az iskola tehetséges diákjai mutatkoztak be.

Vasárnap délután gálaműsorral fejeződött be a jubileumi rendezvény, amelyen a jelenlegi és egykori diákok együttesen mutatták be énekkari, táncos, zenei és irodalmi összeállításokat. A gálán Sándor János a gimnázium előző igazgatója az iskola egykori diákjának, Keresztesi Botond által készített képet vehetett át Schmidt Csaba polgármestertől, majd

Pleier Tamás, igazgató köszöntötte a nagy Bárdos családot, köztük Bárdos László lányát, Sinkovitsné Bárdos Juditot is. A már nyugállományú pedagógusokról, technikai személyzetről sem feledkeztek meg, ők a gálaműsort követően vehettek át okleveleket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t