Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Április 28. 09:25, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Befejeződött az útfelújítás

Befejeződött az útfelújítás

A közelmúltban fejeződött be a Napsugár út felújítása városunkban.

A közel 15 millió forintos beruházásnak köszönhetően kiváló minőségű útburkolaton közlekedhetünk – jelentette be dr. Kancz Csaba alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az alpolgármestertől megtudtuk, a jelentős felújításnak számító munkálatok során a Napsugár utat a kopóréteg lemarása után egy rétegben újraaszfaltozták, a Ságvári út és az Ótelepi út között, több mint 1600 négyzetméteres felületen. A mintegy 180 méter hosszúságú útszakaszt érintő felújítás keretében több mint 70 négyzetméter burkolati jelet is felfestettek, majd szintre emeltek tizenhat csatorna-fedlapot. A Napsugár út felújítási munkáit az FTK Építő Kft. végezte a korábban megkötött keretszerződés alapján. Az út alsó szakasza két éve újult meg, az út menti járdákkal együtt.

Óvárosban és Alsógallán is jól halad az utak és járdák felújítása, hamarosan pedig több, nagyobb beruházás is elkezdődhet a városrészekben. A következő időszakban elindul a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű projekt, a közbeszerzési eljárások lefolytatása után várhatóan nyáron, a régi posta épületének rekonstrukciójával, illetve útfelújítási munkálatokkal. Nyáron kezdődhet a Táncsics út felújítása is: Alsógalla és egyúttal a város egyik legforgalmasabb útszakasza közel egy kilométer hosszan újul meg. A munkálatok során nemcsak az útburkolat, hanem a járdák és a csapadékvíz-elvezető csatornák, a kapubejárók és a parkolók is megújulnak majd – tette hozzá az alpolgármester, aki kiemelte, a munkát a jövőben folytatnunk kell, hiszen vannak még olyan útszakaszaink, parkolóink, amelyek felújításra szorulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.