Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 15. 11:12, hétfő | Helyi

Betegellenőrző monitorok a kardiológián!

Betegellenőrző monitorok a kardiológián!

Betegellenőrző monitorok beszerzését támogatta Tatabánya Város Önkormányzata

Közel egy éve, a megnövekedett ellátási terület miatt a tatabányai Szent Borbála Kórház Kardiológiai Őrzőjében nőtt a betegforgalom, évente mintegy 700 beteget látnak el. Ezen a részlegen mindig készenlétben kell állni a váratlanul érkező, súlyos állapotú beteg fogadására. Ebben segít a most átadásra kerülő 2db betegellenőrző monitor, amelyeknek együttes értéke mintegy 2 millió forint.
A Szent Borbála Kórház Kardiológiai osztálya pacemaker központként is működik, ezért kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a ritmuszavarok megfigyelésének, ami segít annak eldöntésében, hogy melyik betegnek indokolt ritmusszabályozó beültetése, valamint annak kiválasztásában, hogy a beteg milyen készüléket kapjon.
A koszorúerek megbetegedései miatt is sok páciens kerül osztályunkra. A szívinfarktus kezelésében nagy előrelépés, hogy a betegek egy részét a mentőszolgálat azonnal, már a területről katéteres központban szállítja, ahol az elzáródott ér mielőbbi megnyitására sor kerülhet. A betegek nagyobb részénél, azonban más a helyzet, ezek a betegek választott időben, megfelelő kezelést követően kerülhetnek további ellátásra.
A harmadik nagy feladat, a szívelégtelenségben szenvedő betegek intenzív ellátása. A betegellenőrző monitorok használata itt segíti a legsokoldalúbban az orvos munkáját.
„A kardiológiai őrzőben 12 ágyon látjuk el betegeinket, az itt kezelt páciensek szoros megfigyelést, gyakran intenzív kezelést igényelnek. Bármelyik pillanatban felléphet életveszélyes helyzet, ami azonnali megoldást követel, a betegellenőrző ágy melletti monitorok nélkül ez a feladat megoldhatatlan. A készülékek alkalmasak arra, hogy a beteg legfontosabb paramétereit nyomon lehessen követni. Ilyenek a pulzusszám, EKG, vérnyomás, légzési paraméterek.

A jelek és adatok nem csak a betegágy mellett figyelhetők meg, hanem a nővérpulton elhelyezett központi monitoron is megjeleníthetőek, tárolhatóak, sőt az EKG görbék később ki is nyomtathatóak. Ez a precíziós műszer az orvos által előírt kritériumok alapján hangjelzéssel riaszt, ha az értékek veszélyes vagy kóros tartományba kerülnek. A készülék a nővéri észlelést nem helyettesíti, de a riasztási funkció lehetővé teszi, hogy minden helyzetben a szükséges, azonnali beavatkozások megtörténhessenek. A folyamatosan kijelzett és a tárolt adatok elemzése az orvos feladata, aki így ellenőrizheti a gyógyszeres és eszközös kezelések hatékonyságát, módosítani tudja a terápiát.”- mutatta be a készüléket dr.Csőkör György a kardiológia részlegvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.