Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 01. 14:54, péntek | Helyi

Betört a pékségbe, majd kitört onnan!

Betört a pékségbe, majd kitört onnan!

Szokatlan módját választotta a lopásnak a 23 éves tatabányai B. Attila, aki 2013. február 28-án egy tatabányai pékségből egy pénztárgépet, élelmiszereket, és mobiltelefont tulajdonított el.

A lopás során a férfi erőszakot is alkalmazott, de nem a bemenetel során, hanem a menekülésnél.
A gyanúsított akkor surrant be a pékségbe, mikor a friss pékáru megérkezett az üzletbe. Miközben a szállítók pakoltak, ő megbújt az egyik sarokban és ott várta meg, hogy „tiszta legyen a levegő”. Miután az üzletet visszazárták, fogta a pénztárgépet, az ott talált mobiltelefont, néhány darab péksüteményt, és a bejárati ajtót kitörve távozott.

A helyszínelés során beszerzett adatok alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bűncselekményt a 23 éves tatabányai B. Attila követhette el, így elsőként őt keresték meg és számoltatták el a rendőrök. A férfinál megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatát. Véres volt, mert a gyanúsítottat a kitört ajtóüveg megsebesítette. Az eltulajdonított készpénz egy része és az ellopott mobiltelefon is előkerült, emellett kábítószergyanús anyagot is találtak nála a nyomozók, így előállítását követően ellenőrizték, hogy fogyasztott-e drogot. A gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.
Gyanúsítotti kihallgatása során B. Attila beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene – őrizetbe vétele mellett – dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett és visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.