Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Április 22. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Bölcsődék Napja 2015

Bölcsődék Napja 2015

A negyedik alkalommal megszervezett szakmai napot a Polgármesteri Hivatalban tartották meg.

A megjelenteket először Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője köszöntötte:

- Az ünnep varázslata abban áll, hogy megkíséreljük a lehetetlent, egy pillanatra megállítani és egyben összesűríteni az időt. Megidézzük a múltat, mesélünk a jelenről, beszélünk a terveinkről. Ilyenkor nyílik lehetőség arra, hogy együtt legyünk és megmutassuk másoknak is hivatásunk lényegét. Ehhez a varázslathoz segítséget kapunk a megjelent vendégektől is, akik valamilyen módon kötődnek intézményünkhöz, és akiknek ezúton is köszönöm, hogy velünk ünnepelnek ma.

Schmidt Csaba polgármester személyesebb hangvételű köszöntőjében elmondta, gyermekei nemsokára egy évesek lesznek, és amikor egyedül vigyáz rájuk, mindig elgondolkozik rajta, hogy ha hármójuk felügyelete is okoz némi kihívást, akkor hogyan lehet vajon 10-12, már kicsit idősebb, ráadásul a szélrózsa minden irányába szétszéledő gyermeket terelgetni egy bölcsődei szobában, főleg, ha olyan akaratosak, mint az ő apróságai…

A költői kérdést maga válaszolta meg a nevelők munkájának elismerő méltatásával, majd hozzátette, a város igyekszik minden segítséget megadni ehhez, legyen szó akár a szakmai fejlődésről vagy a megfelelő infrastruktúra biztosításáról. Schmidt Csaba elmondta, az építő munka tavaly az Óvárosi Bölcsődében kezdődött el, a készülőben lévő Integrált Településfejlesztési Program keretében pedig nagyon fontos szerepet kapnak majd a bölcsődék, a tervek szerint mindegyiket fel fogják újítani az elkövetkező hét évben.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is szólt a jelenlévőkhöz, kihangsúlyozva, hogy a bölcsődei dolgozók rendkívül nemes hivatást látnak el nap mint nap, munkájukkal is segítve a családokat, szeretetükkel pótolva a gyermekeknek napközben hiányzó szülőket. Ráadásul mindezt mosolygós arccal teszik, annak ellenére, hogy mint mindenki másnak, nekik is rengeteg problémájuk van, küszködnek az élet megannyi kihívásával.


A szakmai hangulatot oldó bölcsődei életképek levetítése után Jordánné Kránicz Rozália, a Dózsakerti Bölcsőde vezetője adott rövid történeti áttekintést Tatabánya egykori bölcsődéiről.

Ezután a nyugdíjba vonulók – Lőrincz Gyuláné, Miskolczi Lajosné, Móser Mihályné, Pindur Jánosné, Szitáriné Várszegi Erzsébet, Telek Lászlóné - köszöntése következett.

Farkas Tünde az emléklapok és a köszönet virágainak átadása előtt hangsúlyozta, a bölcsődék jelene, a napjainkban nyugdíjba vonuló kollégák munkájának az eredménye.

- A múlt generációja teremtette meg az alapjait, a lehetőségét annak, hogy mi, akik ma felelősek vagyunk a bölcsődéért és a ránk bízott gyermekekért, a kisgyermeknevelés jövőjét a megfelelő úton vigyük tovább. Ebben az elmúlt egy évben nyugdíjba vonuló kollégák példát mutattak nekünk – mondta az intézményvezető.

Idén Izing Józsefné, a Dózsakerti Bölcsőde kisgyermeknevelője és Jurida Teréz, a Sárberki Bölcsőde szakácsnője vehette át az intézményvezetői dicséretet Kancz Csaba kormánymegbízottól és Bereznai Csaba alpolgármestertől. Végül kihirdették annak a két pályázatnak az eredményeit is, amelyeket az idei Bölcsődék Napjához kapcsolódtak.

A rendezvény zenés műsorral folytatódott, az Operettszínház művésze, Szabó Dávid előadásában. A rövid szüntet követően Kádár Annamária „A mese hatása a gyermeki lélekre” című előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.