Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 07. 15:33, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Bővülő kerékpárút hálózat

Bővülő kerékpárút hálózat

A város 148 millió forintot nyert a Közép-Dunántúli Fejlesztési Ügynökség pályázatán, amely összeget 16 millió forinttal kiegészített.

Így a beruházás teljes költsége 164 millió forint lesz – jelentette be Schmidt Csaba a Vértes Agórája előtt épülő szakaszon. A polgármester azt is elmondta, hogy 2130 méter hosszú kerékpárút hálózat fejlesztése három ütemben történik. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt I. szakasza az Által-ér völgyi kerékpárút folytatásának tekinthető, amely a Lapatári útnál ér véget (Kertvárosi körforgalom), ahol a már jelenleg is kerékpárútnak kijelölt Rákóczi Ferenc útnál folytatódik. Így csatlakozik be a Huba vezér utcába, ahol 240 méter hosszan épül meg az egyoldali kétirányú kerékpárút és járda a Komáromi útig.
A projekt II. szakasza a Komáromi út és a Köztársaság útja melletti kerékpárutakhoz kapcsolódik. A Komáromi út és a Győri úti buszmegálló között a Béke parkon keresztül önálló nyomvonalon, 854 méter hosszú kétirányú kerékpárutat alakítanak ki, egészen a Dózsa György úti kereszteződésig. Innen a meglévő járda nyomvonalán a Szent Borbála térig elválasztott gyalogos- és kerékpárút lesz.
A projekt III. szakasza új építésű, 1036 méter hosszú kerékpárút lesz, amely a Köztársaság útja és a Ságvári út melletti kerékpárutakat köti össze.
Az idén a II. szakasz Agóra projekttel párhuzamos, 317 méteres része valósul meg, a II. szakasz többi része, valamint az I. és III. szakaszok jövő nyáron készülnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.