Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 18. 09:16, hétfő | Helyi sport

Bravúros pontszerzés Százhalombattán!

Bravúros pontszerzés Százhalombattán!

Szikrázóan kemény csatában, fantasztikus hajrával 26:26-os döntetlent ért el a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Százhalombatta ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 14.fordulójában, szombaton.

A vendég tataiak hatgólos hátrányt dolgoztak le az utolsó tíz percben, a hazaiak végül egy utolsó pillanatban értékesített büntetőből egyenlítettek. A TAC junior csapata 10 gólos különbséggel verte a százhalombattai fiatalokat.

A Tatai AC ősszel háromgólos vereséget szenvedett a Százhalombattától. A visszavágás nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a battaiak a tabella második helyén álltak, és az eddigi hat hazai mérkőzésük mindegyikét megnyerték.

A tavaszi szezon nyitómérkőzése Czérna Tibor bravúrjaival kezdődött, két hétméterest hatástalanított az első percekben. A Tatai AC el is lépett 3:1-re, ám ekkor belelendültek a hazaiak, és a 10.percben átvették a vezetést (4:3). A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a Százhalombatta 9:6-ra vezetett, amikor a tataiak kettős emberelőnybe kerültek, és a huszadik percben egy gólra felzárkóztak (10:9). A kapuba Melhardt Márton állt, de hiába védett ő is jól, elöl az egyenlítés nem sikerült. Igaz, a hazaiaknak sem ment a góllövés, a csapatok csaknem nyolc percig nem találtak a hálóba, végül 12:10-es battai vezetéssel zárult az első játékrész.

A második felvonásban sem változott a játék képe, a hazaiak tartották egy-két gólos előnyüket, a TAC pedig igyekezett közelebb férkőzni riválisához. A sok apró hiba azonban megbosszulta magát, a második játékrész közepén öt gólra növelte előnyét a hazai gárda (20:15). Ekkor Hajdut a játékvezetők piros lappal kiállították, a másik oldalon pedig Humbertónak kellett idő előtt távoznia a parkettről. Kemény, férfias csata zajlott, az utolsó tíz perc hatgólos hazai vezetéssel indult, a mintegy 200 néző szinte biztosra vette a battai győzelmet. Minden veszni látszott, a bírók piros lappal kiszórták Szám Ferencet is, a 23.percben pedig még mindig 25:20 állt az eredményjelzőn. Ami azonban ezután következett, az a tatai kézilabda legszebb napjait idézte. A csapat megtáltosodott, és szinte állva hagyta a tanácstalan hazaiakat. A Tatai AC átvette a vezetést (!), és egygólos előnyben, emberfórban támadhatott a végső sikerért. A helyzet azonban kimaradt, az utolsó támadásnál pedig a hazaiak kaptak egy ajándék hetest, amivel 5 másodperccel a vége előtt egalizálták az állást.

A középkezdés akadályozása miatt a második battai játékost is végleges kiállítással sújtották a játékvezetők. Következett egy utolsó tatai időkérés, majd a végső támadás, amely végén Szabó György lövését blokkolták a hazaiak. Így maradt a 26:26, egy kemény, négy végleges kiállítással és kilenc kisbüntetéssel tarkított rangadón. A Százhalombatta az idény során először vesztett pontot hazai pályán.

Férfi kézilabda, NBI/B, 14. forduló:

Százhalombattai KE – Tatai AC 26:26 (12:10)

A tataiak legjobb góldobói: Szabó György 7 (3), Schneider Patrik 6, Basky Szabolcs 5

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen vert helyzetből állt fel, és a végén csak egy nagyon kicsi hiányzott a győzelemhez. A hibák ellenére egy percig nem adtuk fel, űztük-hajtottuk az ellenfelet, aminek meglett az eredménye” – mondta a mérkőzés után Kiss István, vezetőedző.

„Férfias küzdelemben, a végén mindent egy lapra feltéve sikerült a pontszerzés. Ötgólos hátrányban is bíztunk benne, hogy meg tudjuk fordítani, a végén egy kis szerencsével nyerhettünk is volna” – értékelt a lefújás után Szabó György, a csapat szakmai igazgatója és játékosa, aki hét góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

A juniorok egy küzdelmes első félidő után végül 10 gólos győzelmet arattak, ezzel megerősítették pozíciójukat a dobogón.

Százhalombatta – Tatai AC 23:33 (11:11)

A tataiak legjobb góldobói: Endrédi Péter 8, Endrédi Dezső 6

„Nehezen indult a találkozó, egy kicsit álmosan kezdtünk, talán benne volt a fejekben, hogy kötelező a győzelem a tabella alsóbb régiójában álló ellenfelünk ellen. A második játékrészben aztán beindultunk, minden poszton feljavultunk, és ekkor már bejöttek a lerohanások, sok labdát szereztünk és hibára késztettük az ellenfelet. A cserék is jól szálltak be, így végül magabiztos győzelmet arattunk” – fogalmazott Vadász Gergő, a csapat játékosa.

„Gratulálok a fiúknak, a vége sima győzelem lett, de tanulság, hogy az első perctől kezdve 100 százalékon kell pörögni, hogy ne kelljen annyit küzdeni, mint az első félidőben” – mondta a találkozót követően Szurcsik István, a fiatalok edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.