Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 27. 10:53, péntek | Helyi

Bronzérmes környei körte

Bronzérmes környei körte

2006 óta vesz részt különböző gasztrokulturális megmérettetéseken a környei Méri János, hogy bizonyítsa: házi pálinkái a szakavatatottak érzékszervi próbáját is kiállják.

A kitartás meghozta eredményét, idén körtepálinkáját a Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Versenyen bronzminősítéssel jutalmazta a 25 tagú, nemzetközi zsűri.
Az I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa és ezen belül a XX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Verseny nyilvános érzékszervi zsűrizése már április 2-án megkezdődött Gyulán, s bizony nem kis feladat várt a magyar, osztrák, ukrán, román és szerb szakemberekre, hiszen a nemes versengésre számos országból 1120 minta érkezett. Ez rekordnevezésnek számított, tavaly ugyanis „csupán” mintegy 800 pálinka gazdája várta izgatottan az ítészek véleményét.
A világ egyik legnagyobb gyümölcspárlat-versenyének láza ezúttal egészen a XII. Kisüsti Pálinka Fesztivál időpontjáig, a hétvégéig tartott, ekkor derült ki ugyanis, hogy a minták közül melyek bizonyultak érdemesnek minősítésre, s hogy az aranyosan, ezüstösen, vagy bronzosan csillog?
A környei gazda mostantól tehát büszkélkedhet körtepálinkájával, s vele együtt a megyéből ugyanezt mondhatja el magáról a bábolnai Márkus József, aki Irsai Olivér szőlő, valamint a tatai Móró István, aki fekete ribizli párlatával érdemelte ki a bronzminősítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t