Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2014. Február 07. 10:52, péntek | Helyi

Centenáriumi évet zárt a Vöröskereszt környei szervezete

Centenáriumi évet zárt a Vöröskereszt környei szervezete

Továbbra is szép létszámot tudhat magáénak a Vöröskereszt környei szervezete, amelynek tavaly 346 tagja volt

Az eltelt esztendőben az alapszervezethez nyolcan csatlakoztak, őket külön is üdvözölte a szerdai évértékelőn Andor Ildikó titkár hozzátéve, hogy reményei szerint idén is gyarapodnak új tagokkal.
2013 hagyományosan mozgalmasan, eseménydúsan telt: az általános iskola elnyerte a Vöröskeresztes Bázis Iskola címet és külön alapszervezetté vált, a 17 évig tartó titkári teendőktől megváló és a Vöröskereszt Arany fokozatú kitüntetésével elismert Hartmann Mátyásné feladatait Andor Ildikó vette át. Májusban köszöntötték a jubiláló véradókat, egyébként a donorok tavaly négy alkalommal vehettek részt a községben véradáson.
A több mint száz önkéntes segítségének, szorgoskodásának köszönhetően az Idősek Napi programmal ismét felejthetetlen, szép élményeket szereztek a falu szép korú lakosai számára, decemberben pedig 70 karácsonyi csomagot készítettek nagycsaládosoknak, rászorulóknak.
A titkár beszámolója végén köszönetét fejezte ki a vezetőségi tagok, önkéntes segítők és kiemelten az aktívák – Dein Andrásné, Wittmann Istvánné, Rehoregh Ernőné, Erdelics Ernőné, Golda Andrásné, Rácz Béláné, Budaházi Jánosné, Futóné Bánáti Ildikó, Hartmann Mátyásné, Laki Ferencné, Bogyó Antalné, Barta Gizella, Vanyáné Kalocsai Mária, Erdei Józsefné, Kissné Ágoston Éva, Németh Amália, Kaszap N. Dánielné, Láng Éva és az Idősek Otthona dolgozói – számára, akiktől minden segítséget megkap, ha kéri.
Az Idősek Klubjának megkeresését is tolmácsolta, ők a programjaikhoz kértek az alapszervezettől támogatást. Mivel anyagi forrásaik korlátozottak, Andor Ildikó azt javasolta, hogy egy-egy tál süteménnyel, nyáron otthontermő gyümölccsel, szüretkor szőlővel és decemberben a gazdák a karácsonyi forralt bor elkészítéséhez 1-1 liter nedűvel járuljanak hozzá az idősek számára tartott rendezvények sikereihez.
Az egyebek napirend végül nem mindennapi meglepetést tartogatott a tagság számára. Kiderült, hogy az aktív hétköznapjaik és programjaik mellett centenáriumi évet is zártak tavaly. Mint a tikár elmondta, egy nyilvántartáshoz gyűjtötte össze a tagság részéről, hogy ki, mikor csatlakozott az alapszervezethez. Ekkor tűnt fel számára, hogy 1951-es belépő tagjuk is van, ezért „kutakodni” kezdett, vajon hány esztendős lehet a szervezet? A dokumentumok jelentős része, majdnem négy évtizednyi megsemmisült annak idején egy tűzvészben, előkerült viszont az az Esztergomi Levéltárból származó irat, amely szerint 1913-ban alapították a Vöröskereszt környei alapszervezetét. Ha picit megkésve is, de a májusi taggyűlésükön szeretnék méltón megünnepelni a centenáriumot. Andor Ildikó az alkalomra egy kiállítást is tervez, ezért azt kéri, ha valaki rendelkezik régi környei vöröskeresztes relikviákkal, fotókkal, kitüntetésekkel, emléktárgyakkal, azt jelezze felé és a tárlat idejére bocsássa majd a rendelkezésükre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.