Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Június 02. 00:00, kedd | Helyi

CLP címkézés változásai veszélyes keverékek esetén

CLP címkézés változásai veszélyes keverékek esetén

Ezúton kívánunk tájékoztatást nyújtani az Európai Unió CLP rendeletének változásával kapcsolatban, mely során a veszélyes keverékekre (osztályozás, címkézés és csomagolás) vonatkozó jogszabályi előírás 2015. június elsejétől megváltozik. A CLP egy kötelező érvényű Európai Uniós szabályozás, amely egyebek mellett kötelezővé teszi a veszélyes vegyszereket tartalmazó termékek egyértelmű azonosítását.
A gyártónak, az importőrnek, a szállítónak, illetve az első magyarországi forgalmazónak a forgalomba hozatalt megelőzően 2015. június elseje után a keveréket magyar nyelvű CLP szerinti címkézéssel kell ellátnia, amennyiben az anyag veszélyes besorolású, vagy a keverék legalább egyféle, a meghatározott határérték felett veszélyesként osztályozott anyagot tartalmaz. Ebben az esetben a hozzá tartozó biztonsági adatlapot is ennek megfelelően kell elkészíteni.
A régi piktogramokat felváltó új CLP rendelet szerinti piktogramok:

Azok a termékek, melyeket még 2015. június 1-ig címkéznek és csomagolnak, még 2 évig értékesíthetők és nem kell őket újracímkézni, valamint újracsomagolni 2017. június 1-ig. A kétéves mentesség a polcon lévő termékekre vonatkozik, import esetén a fizikai behozatal napja számít.
A jogszabály változással kapcsolatban kérdése adódna, abban az esetben hivatali időben a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalok Népegészségügyi Osztályán dolgozó illetékes ügyintézők tájékoztatást adnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.