Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 04. 13:47, szerda | Helyi

Csak a nyomokat kellett követni!!

Csak a nyomokat kellett követni!!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két tatabányai férfit, akit hétfőn fogtak el a tatabányai nyomozók. A közgáz iskola tornatermébe és a tornatanár irodájába törtek be, majd vitték, amit értek.

A bűncselekmény még iskolai időben, május 30-án történt. A két férfi a tornaterem melletti kis kapun át jutott be az épületbe, majd felfeszítette az ajtókat és a helyiségekből számítógépet, monitort, rádiósmagnót, focilabdát és sportruházatot tulajdonított el. A lopott holmit egy nagy műanyag szemeteszsákba pakolták, amit az egyik férfi a hátára vetett, míg a másik a számítógépet cipelte a hóna alatt.

A két idegent egyből kiszúrta a gondnok, aki többször kérdőre is vonta őket. Megállítani nem merte őket, tartott attól, hogy határozott fellépését erősszakkal szerelnék le, ezért inkább a Rendőrségtől kért segítséget.

Az iskolához érkező rendőröknek elmondta, merre ment a két férfi, így a rendőrök forró nyomon üldözőbe vették őket. Az iskolától nem messze, egy kietlen területen elszórva meg is találták az eltulajdonított tárgyak nagy részét, az elkövetők azonban elmenekültek.

Az intézkedést a nyomozók vették át, akik egy egyenest húzva az iskola és az eltulajdonított értékek feltalálási helye között tovább indultak a vélt menekülési útvonalon, mely célirányosan Tatabánya egyik sűrűn lakott településrésze felé mutatott. Ott a kollégák széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. A nyomozók lépésről lépésre jutottak el az elkövetőkig, egy 33 és egy 32 éves tatabányai férfihoz, akiket hétfőn a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vett, szerdán pedig kezdeményezésükre a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.