Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Április 26. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Csernoviczki Éva Európa-bajnok

Csernoviczki Éva Európa-bajnok

Csernoviczki Éva aranyérmet nyert a 48 kilogrammos kategóriában a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Az olimpiai harmadik Csernoviczki negyedik mérkőzésén a belga Charline van Snickkel csapott össze a döntőben, aki ugyancsak volt már bronzérmes az ötkarikás játékokon, és aki ellen 3-2-re vezetett kettejük külön párharcában.
Hatodik meccsük első fele eseménytelenül telt, majd a belgát intette a bíró passzivitásért. A találkozó 1 perc 42 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor a 26 éves magyar egy kontratámadásból vazaarit érően vitte földre riválisát. A hátralévő időben aztán okosan tartotta előnyét, és végül magabiztosan nyert. Sikerült meglepnem az ellenfelemet egy taktikai váltással, ezúttal jobbra is mozogtam ugyanis - nyilatkozta Csernoviczki Éva, aki hozzátette: Egy hete még lázas voltam a középfülgyulladásom miatt, nehezen lendültem ma bele, de az első két gyors meccs megnyugtatott. Uraltam a meccset földharcban is, és nagyon örülök, hogy a negyedik Eb-döntőmet végre megnyertem. A közönség rengeteget segített!
Édesapja és egyben edzője, Csernoviczki Csaba ugyancsak boldogan nyilatkozott: A belgának momentuma sem volt, Évi bár egy hete még antibiotikumot szedett, végig motiváltan versenyzett. Meghajtom a fejem előtte, fantasztikusan küzdött, a közönség is spannolta őt. A következő időszakban nem fogom szétversenyeztetni, csak akkor megyünk világversenyekre, ha százszázalékos állapotban van.
A tatabányaiak vb-bronzérmes és háromszoros Eb-ezüstérmes versenyzője a magyar dzsúdósport 16. Eb-aranyát szerezte a Papp László Arénában. Ehhez ezúton is gratulál Schmidt Csaba polgármester, aki úgy vélte: Csernoviczki Éva ismét példát mutatott küzdeni tudásból és akarásból, s köszönetét fejezte ki, hogy a versenyző teljesítményével ismét öregbítette a város jó hírét a sport világában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.