Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Április 29. 14:16, hétfő | Helyi

Csiszolnak, mázolnak a Bridgestone munkatársai Környén

Csiszolnak, mázolnak a Bridgestone munkatársai Környén

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. munkatársai – köztük Karato Kenji igazgató – négy váltásban, összesen közel százan ragadtak csiszolópapírt és ecsetet a környei tó partján hétfőn

És ragadnak még május 3-án, hogy új külsőt varázsoljanak a fa eszközöknek. A társaság kollektívájának és a cég társadalmi felelősségvállalási programjának köszönhetően a hídkorlátok, több mint 20 pad, egy játszótér, 6 információs tábla és 2 madárles szépül meg a kétnapos munkálatok eredményeként.
A választás Beke László polgármesterrel történt egyeztetés után esett a tó partjára és erre az időpontra, hiszen így szerdán már nemcsak színes programok, de egy igazán megújult környezet is fogadja majd a majálisozókat.
Mint Vida Norbert humánerőforrás igazgatóhelyettestől megtudtuk, a Bridgestone az idei esztendőben kiemelt szerepet szán a 2009-ben útjára indított programnak, amelynek fókuszában 22 pont áll, köztük például a sokszínűség, az emberi jogok tisztelete és védelme. A közösségi, s közösségért végzett munka csak egy szelete, ugyanakkor eredménye a legkézzelfoghatóbb és leglátványosabb, azért is döntöttek úgy, hogy a gyárnak otthont adó településen ily módon teszik le ismét a névjegyüket. Merthogy a cég japán és magyar vezetői, s mellettük mintegy 40 munkavállaló 2009-ben már segédkeztek a környei általános iskola új játszóterének földmunkálataiban, egy évvel később pedig 350 darab rajzkészletet ajándékoztak az intézménynek és a Vackor Óvodának. 2011 áprilisában a gumiabroncsokat gyűjtötték össze a Környéhez tartozó Szentgyörgypusztához vezető út mellett és a tavaly májusi heves esőzés miatt lezúduló sár és iszap sújtotta területeken élők is számíthattak a gyár munkatársaira, akik szabadidejükben segítettek a kárenyhítésben.
A település életében betöltött gazdasági szerepe mellett a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. vállalati társadalmi felelősségvállalás programja során végzett közhasznú tevékenysége is fontos tényező volt abban, hogy két éve a környei önkormányzat Gazdasági Díjjal tüntette ki a társaságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.