Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 11. 12:34, szerda | Helyi

Csoportosan járták végig a hétvégi házakat

Csoportosan járták végig a hétvégi házakat

Betörtek, loptak, lebuktak, bíróság elé állnak.

Négy rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 20 éves I. Istvánt, a szintén 20 éves M. Zoltánt és a 34 éves G. Gyulát. Mindhárman tatai lakosok és Tata hétvégi házas övezetében törték fel az ingatlanokat és tulajdonítottak el azokból különböző értékeket 2012-ben és 2013-ban. Az utolsó bűncselekményt 2013. május 9-re virradóra követték el. Az egyik helyszínről a gyanúsítottak egy laptopot is eltulajdonítottak, ez vezetett végül a nyomukra.

A számítógép egy tatabányai orgazdához került, akinél 2013. május 17-én tartottak házkutatást a tatabányai nyomozók. Ellenőrizték a lakásban talált tárgyakat, így derült ki, hogy a laptopot 2012. december 9-én egy betörés alkalmával tulajdonították el az akkor még ismeretlen elkövetők egy tatai családi házból. A tatabányai nyomozók felvették a kapcsolatot tatai kollégáikkal, akik a kapott információk alapján és további adatgyűjtést végezve eljutottak M. Zoltánhoz. A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás kiderült, hogy M. Zoltán nem egyedül követte el a bűncselekményt. Társait, I. Istvánt és G. Gyulát a nyomozók szintén elfogták. M. Zoltánt a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésükre a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Két társa szabadlábon védekezhetett a büntetőeljárás során. A gyanúsítottak ellen üzletszerűen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet 2013. szeptember 10-én vádemelési javaslattal továbbított a Tatai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.