Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Április 20. 00:00, szerda | Helyi

Dél-Dunántúl nyerte a pécsi visszavágót is

Dél-Dunántúl nyerte a pécsi visszavágót is

Pécsen rendezték az amatőr válogatottak tornájának visszavágó mérkőzését.

Egy héttel ezelőtt Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban Észak-Dunántúl együttese fogadta Dél-Dunántúlt, és a vendégek 3-0-ra nyertek. Szerdán Pécsen, a PMFC stadionjában ismét egymásnak feszült a két gárda. Az Észak-Dunántúl területi válogatott Vas, Zala, Győr, Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyékből áll össze, amelyet egyébként Baranya István, Karcagi Pál, és Boros György készített fel.

Pécsen 6-1-re kikaptak a mieink. Baranya István elmondta: nagyon jó ötletnek tartja, az MLSZ részéről, hogy a megyei amatőröket is kuparendszerben régiós, területi és országos szinten is versenyeztetik. – A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy-egy megyei válogatottat jól fel lehet készíteni, ismertek, elérhetőek a játékosok, de régiós és területi szinten ez már nem megy - magyarázta Baranya István. - Öt megyéből több hetes toborzás, egyeztetés, telefonálgatás után csak 13 játékossal tudtunk kiállni. A legszomorúbb azért vagyok, mert több megyei csapat – sérülésre hivatkozva - nem engedte el a játékosát. Igaz hétvégén, ugyanez a focista végigjátszotta a bajnokit. Olyan játékos is volt, aki szinte az indulás előtt mondott nemet. Miután amatőr játékosokról van szó, semmi nem kötelezte őket és most a motiválhatóságukkal is baj volt. Ezzel szemben a Déli területi válogatottat a Pécs MFC alkotta. Lehet, hogy nekünk is egy klubcsapattal kellett volna mennünk? Ennek így nincs értelme, lényegét veszti a kupa célja – szögezte le. – Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy - futballfejlesztés és működtetés céljából - az amatőr csapatokat az MLSZ milliárdokkal támogatja. Pályák, öltözők épülnek és újulnak meg, nevezési és működési költségeket vállal át a szövetség. Most egy felnőtt amatőr kupasorozatot kínált, amihez a csapatok és a játékosok hozzáállása kívánnivalót hagyott maga után. Sajnálom, de remélem, hogy a jövőben ez változik. Ettől függetlenül köszönetemet szeretném kifejezni a Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságnak, a partner megyéknek, csapatoknak, munkatársaimnak és elsősorban a maréknyi játékosomnak – emelte ki Baranya István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.