Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 14. 09:00, szombat | Helyi

Diákrendőrök Tatabányán

Diákrendőrök Tatabányán

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és Tatabánya Megyei Jogú Város anyagi támogatásával, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakmai irányításával diákrendőr programot indított a Tatabányai Rendőrkapitányság. 20 fiatal segíti a Rendőrség munkáját július 16-tól nyár végéig.

A program célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált városrészekben (Gyémánt fürdő, városközpont, vasútállomány környéke) a fiatalok részvételével segítsük a turisták felvilágosítását, a bűncselekmények megelőzését. Emellett a program kiváló lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak ahhoz, hogy a Rendőrség munkájába betekintést nyerjenek, megismerkedjenek a kollégákkal.

A student police-ok csütörtökön vehették át „egyenruhájukat” és kaptak részletes tájékoztatást arról, mi lesz a feladatuk, Tatabánya mely részén kell segíteniük a Rendőrség munkáját. Fehér pólójukon messziről is jól látható a Rendőrség emblémája, baseball sapkájukon pedig a student police felirat olvasható.

Az állampolgárok július 16-tól találkozhatnak a rendőrsegédekkel, akik a városközpontban gyalogosan, illetve a város által vásárolt két kerékpáron teljesítenek szolgálatot, egy-egy fiatal pedig 10:00 óra és 18:00 óra között a Gyémánt Fürdő területén segít az ott dolgozó rendőrkollégának, hogy a fürdőzők, pihenni vágyók biztonságban érezhessék magukat és értékeiket.

A diákrendőrök napi munkáját a Tatabányai Rendőrkapitányság koordinálja. A 16 év alattiak napi három, a 16 év felettiek napi 4 és fél órás szolgálatba oszthatók be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.