Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 09. 14:55, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Diplomaosztó az Edutuson

Diplomaosztó az Edutuson

Diplomaosztót tartott az Edutus Főiskola Tatabányán és Budapesten. A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő felsőoktatási intézményben idén végeztek az első marketing mesterképzésen résztvevő hallgatók.

Virágcsokrot kezükben szorongató büszke szülők és hosszú a fekete talárba öltözött hallgatók gyülekeztek az Edutus Főiskola szépen feldíszített aulájában. A diplomaátadó ünnepség kezdetén a résztvevők felállva tisztelegtek, miután az elnökség tagjai, dr. Bartók István rektor, Péntek Péter megyei főjegyző, Bereznai Csaba alpolgármester, dr. Kovács András tanszékvezető és dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese helyet foglaltak. A hagyományokhoz híven őket Borsos Zsolt, Szarvák Angéla és Bádenszki Márk zászlóvivő előzte meg. A lobogóknak az ünnep végeztével még kiemelt szerep jutott.

– Ha a pénztől reméled a függetlenséged, akkor soha nem fogod megkapni. Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége – idézte Henry Ford a híres amerikai autógyáros magvas gondolatát köszöntő beszédében a rektor. Ahhoz, hogy méltóképp párhuzamot vonjon az elmúlt század oktatási rendszere és a mostani között, messzebbre kellett „nyúlnia”. A „nemzetek tanítójának” alapelveit sorolta. Szeges János szemléltető módszerétől, a gondolkodásra neveléstől, az egymásra épülő tananyag kifejlesztésétől és annak a gyermekek korához történő igazításától, összességében a középkori oktatástól indult el a XXI. Század irányába.

Mivel az idén 20 évessé vált az Edutus Főiskola a nosztalgiázás percei sem maradhattak el. Az induláskor, 1992-ben Modern Üzleti Tudományok Főiskolája jelentős innovációt valósított meg: a rendszerváltás során felmerülő kérdések megoldására mutatott utat.

– Ma, a huszadik évforduló idején újra elmondhatjuk, hogy a főiskola nemzetközi érdeklődést is kivált innovatív stratégiájával – mondta.

Dr. Bartók István gondolt itt többek között a fejlődő és változó gazdasági élet új következményeihez igazodó műszaki képzéseire, a gazdaság szereplőivel közvetlen együttműködésre törekvő új és dinamikusan bővülő stratégiai partneri kapcsolataira, kárpát-medencei küldetésének sok szálon futó megvalósítására.

– A jubileumi évforduló méltó megünneplését jelenti az is, hogy idén végeznek az első mesterképzést befejező évfolyamok Tatabányán és Budapesten – hívta fel a figyelmet zárásként.

A rektori köszöntőt dr. Kovács András gondolatai követték, aki a végzős diákokat oktató kollégák nevében fogalmazta meg a búcsú szavait.

– Folyamatosan változó világunkban megkaptátok az iránytűt, most pedig a jövő új típusú szakmai kihívásainak kell megfelelni – engedte útjára a diákokat, miközben Bartók István által elmondottakat nyomatékosította.
– A főiskola sosem engedi el a hallgatók kezét.

Az ünnepet kulturális műsor színesítette. Az Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei Hailinger Emili és testvére Márk harmonikán többek közt Bach mű tételét is eljátszotta harmonikán.

Ezután a hallgatók közgazdász szavukat adták, hogy a főiskolán megszerzett ismereteket a haza javára fordítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton