Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 23. 09:35, péntek | Helyi

Drogos fiatalokat kaptak el Tatán

Drogos fiatalokat kaptak el Tatán

Kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt állítottak elő három fiatal férfit a tatai rendőrök 2012. november 22-én éjszaka.

Már az igazoltatás során látták rajtuk a rendőrök, hogy bódult állapotban vannak. Kérdésükre, miszerint fogyasztottak-e kábítószert, mindhárman igennel válaszoltak az egyenruhásoknak.
A gyanúsítottak közül ketten együttműködők voltak a hatósággal, harmadik társuk azonban még nevét sem volt hajlandó elárulni, illetve egy általa alkalmasnak vélt pillanatban megpróbált eldobni egy, a zsebében lévő átlátszó kis tasakot. A járőrök észrevették, majd a helyszínre érkező bűnügyi technikus a nyomrögzítést követően lefoglalta a zöld színű növényi származékot.
A három férfit ezt követően a járőrök előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott gyorsteszt kettejük szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki, míg harmadik társuk esetében az alkoholszonda pozitív jelzést adott.
A két kábítószert fogyasztó fiatalember vállalta, hogy elterelésen vesz részt. Erre elsősorban akkor van lehetőség, ha valaki ellen személyes használatra szolgáló csekély mennyiségű drog megszerzése vagy tartása miatt indul eljárás. Ilyen esetekben a fogyasztó vállalja, hogy részt vesz egy, legalább hat hónapos megelőző-felvilágosító kezelésen.
Az elterelésre a „vádemelés elhalasztása” nevű jogintézmény keretei között kerül sor. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség lefolytatja a nyomozást, majd átadja az ügyet az ügyészségnek, ahol egy évre elhalasztják a vádemelést, amennyiben a fogyasztó vállalja a kezelést. Ha az igazolást az egy év eltelte előtt benyújtja, az ügyészség megszünteti az eljárást vele szemben. Ha a gyanúsított nem vállalja az elterelő kezelést, vagy vállalta, de nem tudja okirattal igazolni a hat hónap folyamatos teljesítését, akkor vádat emelnek ellene.

Képünk illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.