Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 10. 10:26, hétfő | Helyi

Egészség nekünk, milliók a kórháznak

Egészség nekünk, milliók a kórháznak

Ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehettek részt azok, akik ellátogattak a városközpontban újonnan felavatott Árpád térre, a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére.

A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várták a fiatalokat, felnőtteket és az időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő hozzájárult a Richter Gedeon gyógyszercég által a Szent Borbála Kórház számára felajánlott 2 millió forintos alapadomány növeléséhez, így a nap végén 4 millió 76 ezer forintot adhatott át a cég az egészségügyi intézmény számára. A Szent Borbála Kórház vezetősége arany fokozatú támogatói díj átadásával köszönte meg a nagy értékű adományt. „Tegyünk együtt az egészségünkért, tegyünk együtt a Szent Borbála Kórházért!” – kezdte köszöntőjét Schmidt Csaba polgármester a rendezvény megnyitóján. A polgármester felhívta a jelenlévők figyelmét: Ez egy igazán kitűnő alkalom, hogy az évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzésen, szűrővizsgálaton átessen akár az egész család a mai napon, ami nagy segítség a betegségek korai felismerésében is. Továbbá hozzátette: Az ilyen eseményeknek, mint ennek a mainak is, van egy egészségügyi köznevelő szándéka, amely az egészségtudatos gondolkodás elmélyítését célozza meg, és ez nagyon fontos része a város kialakulóban lévő egészségügyi programjának is – hallhattuk Schmidt Csabától.

A Richter Egészségváros „védnöke” Rudolf Péter színművész-rendező, aki személyesen is megjelent és bíztatta az egészséges életmódra, az egészségtudatos magatartásra a tatabányaiakat. A színművész úgy fogalmazott: „Ha az autónkat elvisszük bizonyos kilométerenként szervizbe, magunkat miért nem?” Továbbá mesélt arról is, hogy személyesen tapasztalta, egy méregtelenítés alatt a lelkéből is eltávoznak a méreganyagok, empatikusabb lesz és kedvesebb az emberekkel, ha fut egy jót, vagy focizik egyet, mert ez alatt eltávoznak belőle a negatív gondolatok is.

Rácz Zsuzsa írónő és Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. PR vezetője mesélt az „Aranyanyu Díj”-ról, melyet a tavalyi évben a tatabányai kórházban dolgozó, Dr. Roykó Mária kapott.

A nap folyamán Katus Attila aerobik világ- és Európa bajnok gyakorlati útmutatót is adott: szórakoztató fitneszprogramra várta a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, a tornaóra után pedig személyre szabott fitnesz- és életmódtanácsokkal segítette az érdeklődőket. A családi rendezvényen a legkisebbeket játszóház és bábszínház várta és helyi sportegyesületek, valamint tánccsoportok is bemutatkoztak, mint a Bányász Majorette Csoport, a Free Dance Hall Tánciskola, a Forgórózsa Népművészeti Központ és a Pötörkej Népművészetij Egyesület, valamint a Tánckoktél Tánciskola csoportjai is.

Az egész napos eseményen prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérést végeztethettek el a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett az egészségügyi tanácsadásokon csontritkulás, Alzheimer-kór, alvászavar, memóriazavar, ízületi-, gyomor-és onkológiai fájdalmak, nőgyógyászati és kardiológiai témában felmerülő kérdésekre kaphattak választ, de dietetikus és gyógytornász is rendelkezésre állt egész nap. Emellett gyógytorna gyakorlatokat tanulhattak és végezhettek az érdeklődők, illetve elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson, patikai „Kérdezze gyógyszerészét!” tanácsadáson is részt vehettek, melynek során a patikákban is népszerű testtömegindex mérést is elvégezhették az egészségükért, és kórházukért minél többet tenni akarók. A szűrések mellett váradásra is volt lehetőség, melyet a nap folyamán nyolcvanketten kerestek fel, így a Vöröskereszt is sikeresnek mondhatta a napját. Azzal, hogy valaki részt vett a szűréseken, tanácsadásokon, tett valamit önmaga és családja egészségéért, valamint a Szent Borbála Kórház fejlesztéséért is. A nap végére összegyűjtött adománypontok forintosított szorzatával kiegészítve az alapadomány összegét, 4 millió 76 ezer forintot vehetett át Dr. Kovács József, főigazgató és megtudhattuk, hogy a kórház eszközfejlesztésre fordítja az összeget.

Ezen a napon mindenki jól járt: a sok résztvevő egészsége sok millió forintot jelentett a kórháznak, és mindemellett jó volt látni, hogy Tatabánya Fő tere nyüzsgött, tele volt élettel.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.