Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 25. 00:00, péntek | Helyi

Egészségmegőrző program a Tatabánya Erőmű Kft-nél

Egészségmegőrző program a Tatabánya Erőmű Kft-nél

A Tatabánya Erőmű Kft. 2012-2013 évben szinte a vállalat összes dolgozójára kiterjedő egészségre nevelő és szemléletformáló programot hajtott végre

A programsorozatban szerepelt a munkavállalókat és családjaikat megmozgató családi sportnap, valamint a társaság kiemelt figyelmet fordított azokra az egészség szempontjából kockázatot jelentő tényezőkre is, melyek az erőmű működéséhez szükséges folyamatos üzem mellett felléphetnek.
A programsorozatra az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a Tatabánya Erőmű Kft- nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0612 jelű pályázat keretén belül 9.878.424 forint vissza nem térítendő támogatást kapott a társaság, mely a költségek száz százalékát finanszírozta.
A stressz kezelést tanító foglalkozásokat elsősorban a többműszakos munkarendben dolgozó munkavállalók számára rendezték a folyamatos munkavégzéssel együtt jelentkező életmódbeli problémák csökkentése érdekében. A részvevők öt foglalkozáson sajátíthatták el konfliktuskezelés módját, az előadók bemutatták az önmagunk által teremett stressz faktorokat is, mint például az önszervezés hiánya. Az energia-egyensúly programban résztvevők 10 foglalkozáson kaptak ismereteket többek között a fizikai aktivitással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos módszerekről, a stressz mozgással való ellensúlyozásáról, a relaxációról, az idő helyes beosztásáról. A program dietetikus tanácsadással összekötve segített tanácsot adni az életmódváltásban. A 2013. június 8-án, szombaton megtartott családi sportnapon sor került a résztvevők egészségi állapotának részletes felmérésére, és orvosi kiértékelésére. A szűrésen részvevők harminc százalékánál magas koleszterinszintet állapítottak meg, az esetek között több negyven év alatti is előfordult. A felmérést végzőket is meglepte, hogy kiugróan sok alkalommal mértek magas vérnyomást, két esetben 35 évnél fiatalabb férfiaknál. Az érintettekkel ismertették a lehetséges egészségügyi kockázatokat és a megelőzés módját. A rendezvényen megtartott sportversenyek nagy sikert arattak mind a felnőttek, mind a gyerekek körében.
A pályázat keretein belül, a 2013 és 2016 év közötti időszakra elkészítettük a társaság egészségmenedzsment stratégiáját. Ez a dokumentum útmutató a jövőre nézve, hiszen az egészséggel folyamatosan kell foglalkozni, törődni. A munkatársak egészsége kiemelten fontos vállalatunk számára, ezért annak megőrzésére és az egészségtudatos életmód hangsúlyozására a jövőben is szeretnénk olyan programokat kínálni, melyek hozzájárulnak a tudatosan folytatott egészséges életmód népszerűsítéséhez, és amelyek munkavállalóink igényei és szükségletei alapján kerülnek meghatározásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.