Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Augusztus 21. 00:00, vasárnap | Helyi

Egy hosszabb motoros túrára célszerű megfelelő módon felkészíteni a motorkerékpárt.

Egy hosszabb motoros túrára célszerű megfelelő módon felkészíteni a motorkerékpárt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

Érdemes műszaki ellenőrzéssel kezdeni, amelynek során a világítás, afék, illetve a fékbetétek, valamint az olaj és az olajszintállapotának a felmérése az elsődleges. Ellenőrizendő a láncépsége, illetve a megfelelő kenése is. A gondosan karbantartottlánc élettartama két-három szorosa lehet az eredetileg előírtnak.Ugyancsak fontos indulás előtt megvizsgálni az abroncsnyomást. A
nyomásértékek ellenőrzésénél a gyártó által javasolt értékeketkell figyelembe venni. Érdemes a teleszkópokat a tervezett túraútvonalterepviszonyaihoz állítani. Bár a motoros túrák nem ettől lesznekizgalmasak, de fontos eltenni a motorkerékpár okmányait, a személyesiratokat és a baleseti bejelentőt is.
Célszerű megfelelő viseletet választani a motoros túrához, hiszen a nemjól megválasztott öltözék befolyásolja a komfortérzetet, emellettoptimális védőruházat nélkül balesetek esetén a sérülésesély megnő. Amegfelelő lábbeli kiválasztására is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszena félcipő, vagy a magas szárú utcai cipő még egy 10 perces utcaimotorozásra sem jó viselet. A bukósisak és a kesztyű is a kötelezőfelszerelés része, csak úgy, mint a személyenkénti láthatósági mellény.

Miután ellenőriztük a kötelező tartozékokat, anyagi lehetőségeinkhezmérten tegyünk be a tároló dobozba néhány hasznos kiegészítőt. Nemfoglal sok helyet például egy gyújtógyertya, vagy egy gyertyakulcs sem,emellett szükség lehet néhány pótkulcsra is, hiszen előfordulhat, hogyelvész az eredeti. Ne felejtsük el, hogy a lánc a motor egyik leginkábbigénybevett része, ezért vigyünk spray-t annak érdekében, hogy mindenidőben gondoskodhassunk a megfelelő kenésről. Emellett tanácsoselvinni a motoros túrára defektjavító készletet is, így elkerülhető ahosszabb ideig tartó kényszerű megállás.Mindig legyen a csomagban víz, hiszen a melegebb hónapokban eleve többfolyadékot kell fogyasztani. A nyár szeszélyes évszak, egy verőfényesnapon és előfordulhat zápor, ezért célszerű eltenni esőruhát,törölközőt, egy váltó alsóruházatot. Szintén praktikusmagunkkal vinni egy vízhatlan irattartót is, így a fontosabb iratok
zápor közben is szárazak maradhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t