Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 19. 08:20, péntek | Helyi
Forrás: www.police.hu

Egymást követték a szabályszegők

Egymást követték a szabályszegők

Sokan nem használták a biztonsági övet, holott az a közlekedési baleset bekövetkezése esetén akár az életüket is megmentheti. A rendőrség Tatabányán tartott fokozott ellenőrzést.

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai 2014. szeptember 18-án Tatabányán, az Árpád úton. A rendőrök a megyeszékhely egyik legforgalmasabb főútján figyelték, hogy kapcsoltak-e a járművezetők, illetve, hogy a motorkerékpárral közlekedők viseltek-e bukósisakot. A kétkerekűek vezetői szabálykövetőnek bizonyultak, a négy keréken közlekedők azonban már kevésbé. Több autóvezető nem használta a biztonsági övét, volt, aki kézben tartotta mobiltelefonját, vagy más szabályszegés volt írható a számlájára. Azokat a teher-gépjárművezetőket is ellenőrizték, akik a tiltó tábla hatálya ellenére közlekedtek az úton. Aki igazolni tudta, hogy jogszerűen használta a célforgalom számára engedélyezett behajtást, azt továbbengedték, aki viszont időt és kilométert akart spórolni, azzal szemben eljárást indítottak. A 8 és 14 óra között megtartott fokozott ellenőrzés során 17 járművezetővel helyszíni bírságot kapott az elkövetett szabálysértés miatt, 37 személlyel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök. A kerékpárosokat is ellenőrizték a rendőrök. Esetükben a védőeszközök megléte és használata mellett a láthatóságra hívták fel a figyelmüket az egyenruhások. Annak a biciklisnek, akinek nem volt láthatósági mellénye, vagy a kerékpár kötelező tartozékai közül hiányoztak azok, melyek a láthatóságot növelik, a rendőrök adtak.

Tatabányán és a város környékén rendszeresek az ehhez hasonló fokozott ellenőrzések. A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály elsődleges célja a balesetek megelőzése és a sérülések fokának csökkentése mellett a biztonságos közlekedésre való figyelemfelhívás. A biztonsági eszközöket nem használóknak a rendőrök elmondták, hogy közlekedési baleset bekövetkezésekor nagymértékben csökkenti a súlyos sérülések kockázatát, egyúttal növeli a tragédiák megelőzését. Európában, így Magyarországon a gyorshajtás és az ittas vezetés mellett a biztonsági öv (és gyermekülés) használatának elmulasztása számít a közutak legfőbb gyilkosának. Hazánkban az övhasználat aránya az elmúlt években fejlődött ugyan, de még mindig nem éri el az európai uniós tagállamok átlagát. Komárom-Esztergom megyében ezen kívánnak változtatni a tatabányai egyenruhások a fokozott közterületi jelenléttel és a célirányos ellenőrzésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.