Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Február 20. 11:55, péntek | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Egymilliárdos fejlesztési keret Tatabánya költségvetésében

Egymilliárdos fejlesztési keret Tatabánya költségvetésében

Csaknem egymilliárd forintos, új beruházásra és felújításra fordítható keretet tartalmaz Tatabánya költségvetése, amelyet csütörtökön fogadott el a városi közgyűlés.

Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, a fejlesztésekre fordított összeg biztosítására 300 millió forintot kellett megtakarítani a működési költségekből, amit az érintett területek ötszázalékos általános kiadáscsökkentésével érték el.
A költségvetés főösszege a tavalyihoz hasonlóan 11 milliárd forint, de nőtt benne a helyi adók szerepe és csökkent az állami támogatások aránya.
Az adósságkonszolidáció második üteme 500 millió forintos hiteltől mentesítette a várost, és körülbelül ennyivel csökkent az állami támogatások mértéke is - ismertette a polgármester.
A büdzsében 1,5 milliárd forintot tesz ki a már megkezdett nagyberuházások összege. Uniós támogatással újítják fel a Május 1. parkot és a folyik a kertvárosi lakótelep rehabilitációja.
A város a tavalyival megegyező nagyságú iparűzési adót tervezett, de a betelepült nagyvállalatok fejlesztései nyomán ez a bevételi előirányzat várhatón túlteljesül. A többletet uniós pályázatok önrészére és előkészítésére fordítják.
A Magyar Atlétikai Szövetség 90 millió forintos támogatást nyújt Tatabányának, ebből a pénzből ugrócsarnok épül a Földi Imre Sportcsarnok közelében.
Az önkormányzat folytatja a távfűtés szabályozását és mérhetővé tételét ösztönző pályázatát, amely az országban az egyik legkedvezőbb lehetőséget kínálja a fűtéskorszerűsítésre. A társasházak a beruházás 75 százalékát nyerhetik el vissza nem térítendő támogatásként. A pályázat fontosságát mutatja, hogy a megyeszékhelyen hétezer családi ház mellett 22 ezer tömblakás található, és a lakók jelenleg ezek 20 százalékában tudják csak egyedi igényük szerint szabályozni a távfűtést - mondta el a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.