Városlista
2024. augusztus 28, szerda - Ágoston

Hírek

2013. Július 01. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Elismerések a kórházi dolgozóknak

Elismerések a kórházi dolgozóknak

A Szent Borbála Kórház vezetősége, orvosok, asszisztensek, egészségügyi dolgozók A Vértes Agorájában ünnepeltek Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, ahol elismeréseket adtak át a dolgozóknak.

Az ünnepségen részt vett Schmidt Csaba polgármester, Dr. Lőke János főigazgató, Dr. Fain András mb. orvosigazgató, dr. Helmle László a GYEMSZI Nyugat-Közép- Magyarországi régiójának igazgatója és Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott is.

Semmelweis Ignácra, az „Anyák megmentőjére" emlékezik hagyományosan nem csak az orvostársadalom, hanem a többi, egészségügyben tevékenykedő szakember is ezekben a napokban. Dr. Lőke János ünnepi megemlékezésével kezdődött az esemény, ahol beszámolt az új kórházi szárny építéséről, amely ugyan most nehézségeket okoz, de komoly fejlődést jelent az intézmény életében. A kórházi főigazgató elmondta: a kórház sok mindenben jobban teljesít az országos átlagnál. Dr. Helmle László a GYEMSZI Nyugat-Közép- Magyarországi régiójának igazgatója hangsúlyozta, milyen fontos segíteni az embereken, a rászorulókon, az elesetteken. Az egészségügyben dolgozók mindennapjai értékteremtő aktivitással telnek, ez adhat nekik erőt a nehéz helyzetekben – mondta.


Ezt követően Schmidt Csaba is köszöntötte a kórház vezetését, az egészségügyben dolgozókat, az elismerésben részesülőket és kiemelte, hogy mindannyian többet tehetnénk az egészségünkért. Jellemző, hogy nem óvjuk eléggé, ilyenkor van szükség a kórház dolgozóira, akik a jelenleg is zajló építkezéssel egy időben vállalják a nagyobb próbatételt. Hatalmas a feladatuk, ami a közelmúltban még tovább növekedett – tette hozzá a városvezető. Hiába lenne az állami finanszírozás, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája nélkül nem működne a rendszer. Minden kis sikerből erőt tudnak meríteni a további munkához – hallhattuk a polgármester elismerő szavait.
Dr. Dombi J. Péter főorvos, orvosigazgató-helyettes szemléletes előadásában egy várandós édesanyát szólaltatott meg egy film bejátszáson. Az anyák szempontjából is érdekes és figyelemreméltó Semmelweis Ignác története, felfedezése. Az ünnepség végén orvosigazgatói, ápolási igazgatói, gazdasági igazgatói, főigazgatói dicséreteket, valamint főorvosi kinevezéseket, előléptetéseket adott át a kórház vezetése. Főorvosi előléptetést kilenc orvos kapott, dicséretben majd' hatvanan részesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:10, péntek | Helyi

PARFÜMÖKET LOPTAK

A tatabányai rendőrök a lakosság segítségét kérik a bűncselekmény feltételezett elkövetőinek azonosításában.

2024. Július 30. 00:00, kedd | Helyi

Megújult Csatka bekötőútja

Átadták hétfőn a Komárom-Esztergom vármegyei búcsújáró hely, Csatka bekötő útját, a 3,3 kilométeres szakaszt 300 millió forint ráfordításával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újította fel.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya