Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 06. 13:30, csütörtök | Helyi

Elítélte a bíróság a „nyakláncos tolvajt”

Elítélte a bíróság a „nyakláncos tolvajt”

Gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állította a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 17 éves tatabányai fiatalembert.

A fiatalember két társával együtt szeptember 2-án délelőtt kitépte egy idős asszony nyakából aranyláncát.A férfit szeptember 4-én fogta el és vette őrizetbe a Rendőrség.

Az idős asszony Tatabánya belvárosában, a pláza előtt sétált szeptember 2-án, mikor szembetalálkozott a három kapucnis felsőt viselő fiatal helybélivel. A fiúk nem szóltak a sértetthez, csendben elhaladtak mellette, majd egyikük, egy 17 éves tatabányai fiú hátulról kitépte nyakából az arany nyakláncát és elszaladtak. A 66 éves tatabányai asszony azonnal hívta a 107-es segélyhívót és a rendőrök segítségét kérte. A bejelentésre megmozdult a szolgálatban lévő állomány és a városban elhelyezett térfigyelő kamerák is az elkövetőket kezdték keresni.

A személy- és ruházatleírások alapján a térfigyelő kamerát kezelők hamar rátaláltak a három fiatalra. Menekülésük útvonalát folyamatosan jelezték a járőröknek, akik pár perc alatt elfogták a csapat két tagját, egy 16 és egy 18 éves tatabányai fiatalembert, akiket őrizetbe vettek a nyomozók. Harmadik társuknak a nyaklánccal együtt sikerült elfutnia és elrejtőznie. A nyomozók azonosították a harmadik elkövetőt és elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

Szeptember 4-én délután a bűnügyes kollégák visszatértek a tett helyszínére, mert gyanították, hogy a keresett fiú előbb vagy utóbb ismét felbukkan a pláza környékén. A bevásárlóközpontban is szétnéztek és az emeleten a korlátnak támaszkodva megpillantották. Tudták róla, hogy sprintfutásban nagyon jó, ezért a nyomozók elzárták a menekülési útvonalakat. Odamentek hozzá, igazoltatták, majd előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 17 éves tatabányai fiatalembert és gyorsított eljárás keretén belül szeptember 6-án délelőtt bíróság elé állította, ahol a bíró súlyos ítéletet hozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.