Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 09. 15:32, csütörtök | Helyi

Elkészült a járda a Kós Károly utcában

Elkészült a járda a Kós Károly utcában

Az ott élő emberek igénye szerint elkészült a tatabányai Kós Károly utcában a közel száz méteres járdaszakasz felújítása. A beruházás költsége meghaladja a 4,2 millió forintot – mondta Bereznai Csaba alpolgármester.

Mint ismeretes, a körzet önkormányzati képviselője tavaly az utca lakóihoz fordult, hogy közösen döntsék el, mely szakasszal kezdődjenek a munkálatok. A lakossági fórumon, e-mailen és sms-ben leadott szavazatok alapján idén a 21. és a 25. számú lépcsőház között folytatták a burkolat megújítását. Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: az érintett járdaszakaszok mintegy 100 folyóméter hosszú és 182 négyzetméteres aszfaltozása után, komfortosabb és biztonságosabb a közlekedés a gyalogosok számára. Az alpolgármester ismertette azt is, hogy a forgalom szabályozásával a Kós Károly utcában, harminc új parkolóhelyet is szeretnének kialakítani, de döntés előtt természetesen, megkérdezik a lakosság véleményét. Szólt arról is, hogy a Kőrösi Csoma téren hamarosan elkezdődik a meglévő járda elbontása, s ezután az új pályaszerkezetű járda megépítése, a szükséges közműfedlapok szintbe emelésével. A 300 folyóméter járdaszakasz felújításának költsége 11,2 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.