Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 23. 10:58, kedd | Helyi

Elkezdődött az ebek összeírása

Elkezdődött az ebek összeírása

Az Állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. Törvény által előírt kötelességének tesz eleget városunk, ami alapján háromévente egy alkalommal eb összeírást kell tartani.

Tatabányán 2013. július hónapban kezdődik az ebek összeírása, amihez a szükséges adatlap honlapunkról tölthető le, valamint átvehető a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodáján, illetve az állatorvosi rendelőkben.
A települési önkormányzat az eb összeírás alapján az eb tartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója, és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint az eb rendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából – tudtuk meg Tamásné Lobenwein Gizellától, a megyeszékhely jegyzőjétől. Az eb összeírás céljából, kérem Tatabánya Megyei Jogú Város közigazgatási területén tartott 4 hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait, tartóit, hogy az eb összeíró adatlapot kitöltve, legkésőbb szeptember 30-ig juttassák el a hatóságokhoz – tette hozzá a jegyzőasszony, aki azt is elmondta, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után.A Hatósági Iroda munkatársai minden esetben ellenőrizni fogják az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztását és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát. Az adatlapokat lehetőség van személyesen a Fő tér 8. szám alatt kihelyezett gyűjtőládákban elhelyezni, postai úton eljuttatni a Polgármesteri Hivatal 2800 Tatabánya, Fő tér 8. címre, Faxon a 34/ 515-790-es számon leadni, vagy elektronikus levélben a botondne@tatabanya.hu címre elküldeni.Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon az eb tulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, illetve szaporulatot bejelenteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.