Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 23. 13:55, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Elkezdődtek az idei útfelújítások

Elkezdődtek az idei útfelújítások

Tatabányán az idén 10 útszakaszon, közel 15 ezer négyzetméteren, mintegy 2100 folyóméter hosszan újítják fel közutak burkolatát, s ezzel egyidejűleg megtörténik a közműszerelvények szintbe helyezése is.

Ezt jelentette be a Tatai úti helyszínen Schmidt Csaba.A polgármester elmondta, hogy a beruházások teljes költsége megközelíti a 219 millió forintot.
Schmidt Csaba hangsúlyozta: a főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések, nemcsak a város, hanem az adott lakókörzetek számára is jelentősek. Szólt arról is, hogy az elmúlt évek során tervszerű útfelújítási program zajlott Tatabányán, s ehhez illeszkedik a mostani projekt is, melyet pályázati forrás nélkül önerőből valósít meg a város.

A Tatai úti helyszínről megtudtuk, hogy nagy felületen szükséges az út teljes pályaszerkezetének cseréje a városközpont felé haladó oldalon. A csatorna fedlapokat is szintbe emelik, illetve kicserélik a víznyelőrácsokat is. Az itteni beruházás 1125 négyzetméteren történik, költsége 17 millió forint. A polgármester a hasonló nagyságrendű útfelújítások közé sorolta a kertvárosi Szent György utca és Hadsereg út csomópont burkolatkorszerűsítését, amelynek során a tavaly már megvalósított egyik forgalmi sáv mellett, az idén 19 millió forintos költséggel a másikat is felújítják. A legnagyobb, közel 66 millió forintos beruházás az Erdész utca burkolatkorszerűsítése lesz az Által-ér hídjától a Réti úti csomópontig. Ugyancsak jelentősnek ígérkezik Bánhidán a Kossuth Lajos utca korszerűsítése a templomtól a Bajcsy Zsilinszky utcáig (25 millió), valamint az alsógallai Aradi utca burkolat felújítása (20 millió), de idetartozik az Esztergomi utca 13-15. számok előtti parkolók és a hozzájuk kapcsolódó út és járdaszakaszok korszerűsítése (28 millió).

A további útfelújítások és költségeik: Sárbereki lakótelep 213-222. számok előtti kiszolgáló út (12 millió), a Centrum mögötti szervizút a Vértes Agorájától a Magyar Telecom Zrt. irodaépülete előtti csomópontig (17 millió), a Köztársaság útja 49-53. számok előtti kiszolgáló út (14 millió), Gödöri dűlő fennmaradó szakasza (2 millió).

A most elkezdődött útfelújítási munkálatok a tervek és az előzetes ütemezés szerint szeptemberben fejeződnek be a megyeszékhelyen, a kivitelező az FTK Építő Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.