Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 03. 09:10, péntek | Helyi
Forrás: www.hvg.hu

Elnézést kért az iskolarendőrtől a gyerekek előtt megbilincselt apuka

Elnézést kért az iskolarendőrtől a gyerekek előtt megbilincselt apuka

Visszavonta a rendőrség ellen tett panaszát az az apuka, aki síró gyereke szeme láttára vittek el a rendőrök csütörtök reggel egy tatabányai iskola elől - közölte az ORFK.

Rövid közleményt adott ki a rendőrség a csütörtök reggeli, tatabányai iskolai incidensről. Mint arról beszámoltunk, egy apát a 7 éves gyereke előtt lökdösött és bilincselt meg az iskolarendőr. A síró kisgyerek mellett kb. száz másik iskolás is szemtanúja volt a konfliktusnak, ami egy közlekedési kihágásból indult ki.

Az ORFK csütörtök délután közölte, hogy az apa visszavonta a rendőri intézkedés elleni panaszt, sőt elnézést kért az intézkedő rendőröktől.

A férfi a rendőrség szerint az iskolától is elnézést kért a reggel történtekért.

Az ügy ismeretében ez igen váratlan fordulat, mivel az iskolaigazgató és egy szemtanú szülő szerint is igencsak eltúlzott volt a rendőri fellépés - 4 rendőrautóval mentek a tilosban megállni akaró apukáért. A gyerekeknek is nehéz volt megmagyarázni a reggel, iskolakezdés előtt történt incidenst. Az intézményvezető és a szülő is kifogásolta, hogy az a rendőr volt képtelen uralni a helyzetet, aki egyébként iskolarendőrként erőszakmentes konfliktuskezelést tanít a gyerekeknek.

A szóváltás abból pattant ki, hogy az apa több kör után sem talált parkolóhelyet, ezért tilosba akart hajtani. Amikor a rendőr ezt megakadályozta, szóváltás alakult ki közöttük, amit egyre nagyobb tömeg szemlélt. Miközben a közhangulat a rendőri intézkedés ellen fordult, az iskolarendőr állítólag a kocsira lökte és megbilincselte az apát, miközben a férfi gyereke ordítva sírt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.