Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 22. 14:06, vasárnap | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Élő egyenesben nézte végig gyermeke halálát az apa

Élő egyenesben nézte végig gyermeke halálát az apa

Agydaganatos háborús veterán volt az ámokfutó.

Egy héttel ezelőtt értelmetlen, halálos véget ért egy több órás autós üldözés Los Angelesben. Most jelentkezett az ámokfutó édesapja, és fényt derített a részletekre.

Múlt héten pénteken egy középkorú férfi hosszas ámokfutás után súlyos balesetet szenvedett, majd amikor kiszállt az autóból, látszólag minden ok nélkül agyonlőtték.

A férfi édesapja, aki élőben nézte végig az eseményeket, elmondta a Los Angeles Times-nak, hogy miért történt mindez.

A nyolcvan éves William Beairdet pánikban hívta fel a fia: "Nem csináltam semmi rosszat, mégis üldöznek!". Beaird ezután bekapcsolta a televíziót, ahol élő adásban látta, hogy a rendőrség egy, a fiáéhoz hasonló sportkocsit kerget végig Los Angelesen.

"Megkértem, hogy álljon meg. Azt mondta, rendben, de aztán tovább hajtott" - emlékszik vissza a tragikus estére az idős férfi. Elmondta, hogy fia háborús veterán volt, akit agydaganattal műtöttek, és az operáció következtében súlyos paranoia alakult ki nála. Minden bizonnyal ez késztette arra, hogy a rendőrök elől meneküljön.

Mr. Beaird, aki maga is katona volt, ezután rettegve nézte végig, ahogy a képernyőn az autó - mert mindvégig abban bízott, hogy hátha a televízióban egy másik ámokfutót mutatnak - összetörik, majd a vezető kiszáll a roncsból ("úgy nézett ki, mint a fiam, de nem voltam benne biztos"), látszólag ok nélkül futni kezd, majd összeesik.

Amikor azonban ezt követően fia már nem vette fel a telefont, nem maradt reménye, amibe kapaszkodhatott volna.

A rendőrség közben elkezdte a belső nyomozást a rendőrfőnök szerint "rendkívül nyugtalanító" ügyben. Az első információmorzsák arra engednek következtetni, hogy a férfit körülvevő rendőrök egyike kilőtt egy "babzsák-lövedéket" (a megcélzott személyre súlyos ütést mérő, de nem halálos lövedéket), kollégái pedig a lövés hangját hallva tüzelni kezdtek. A rendőrfőnök elmondása szerint az első lövést leadó rendőr nem a protokoll szerint járt el, ezért őt és további két kollégáját a nyomozás végéig felmentették a munkavégzés alól.

William Beaird most húszmillió dolláros (4,4 milliárd Ft) kártérítési pert indított a Los Angeles-i rendőrség ellen. A családot képviselő ügyvéd, aki már több rendőrségi lövöldözéses ügyben nyert pert, a következőket mondta. "Általában a rendőrségi vallomásban olyasmiket hallhatunk, hogy 'fegyver volt nála', vagy 'a zsebéhez kapott'. Itt azonban mindenki láthatta a televízióban, hogy semmi ilyesmiről nem volt szó."

A nyomozást vezető rendőrtiszt elmondta, hogy az intézkedő rendőrök "attól féltek, hogy az autós kárt tesz ártatlanokban." Nem csoda, hogy aggódtak: augusztus első napjaiban egy ámokfutó behajtott a Los Angeles-i tengerparti sétányra, és mintha szándékosan vadászott volna az emberekre, tizenkét járókelőt gázolt el. Ezek egyike, egy nászúton lévő olasz fiatalasszony, belehalt sérüléseibe.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.