Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 09. 14:08, hétfő | Helyi

Elpártolt a horgászszerencse

Elpártolt a horgászszerencse

Bár szombat reggel igen népes, 54 fős mezőny gyűlt össze a Környei Horgász Egyesület által a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként meghirdetett versenyre a tóparton, a rendelkezésükre álló négy óra alatt csupán tizenöt nevező mellől nem pártolt el a horgászszerencse, a többieknek ezúttal egyetlen hal sem akadt a horgukra.
A horgászok mindezért a nem mindennapi hőséget tették felelőssé, (tegyük hozzá, joggal) s a parton szinte futótűzként terjedt a hír, ha valakinek nemhogy hal, de netán méretesebb példány került a szákjába, igaz, ezúttal már a kétkilós kopoltyús is „nagynak” számított. S természetesen az olyan megjegyzések sem maradtak el ilyenkor, minthogy „bolondnak áll a szerencse…”
A tizenöt sikeres horgász végül összességében 42 kilónyi halat gyűjtött be, a legtöbbet, 3 kiló 94 dekát Soós János, akit egy hatalmas kupával és a Fisch Kft. ajándékaival díjazott az egyesület elnöksége. Második lett Szalai Gyula, akit csupán 24 deka fosztott meg a képzeletbeli aranyéremtől, tőle viszont majdnem egy kilóval maradt el a harmadik helyezett Hartmann Ernő. A negyedik helyet Laki Gyula szerezte meg, s kiderült, hogy a délelőtt folyamán csodaszámba vett 1,92 kilós ponty Haffner Jánosnak csupán az ötödik helyet eredményezte, s még a legnagyobb halat kifogó cím elnyeréséhez is soványkának bizonyult, hiszen 8 dekával maradt el a Szalai Gyula 2 kilós amúrjától, ami a horgásznak a Vándorserleg elnyerését eredményezte. Összességében azonban – mondhatjuk így – mégsem jártak rosszul a horgászok, hiszen nem csupán a díjazottak vehették át a Fisch Kft. értékes ajándékait, de valamennyi nevező is egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal „vigasztalódhatott”.
Mindemellett amíg a horgászok méla lesben és csendben bűvölték a vizet, addig a parton hagyományosan sürögtek-forogtak a nők és férfiak, s rotyogtak a hatalmas kondérokban az ízletes falatok, hiszen az eredményhirdetés után elérkezett a gulyásparti ideje, s aki ellátogatott a tópartra, biztosan nem bánta meg. A szervezők az ebéd utáni mozgási lehetőségről is gondoskodtak, bár a kenuzást a rekkenő hőségben szemmel láthatóan inkább a gyerekek és fiatalok próbálták ki, mintsem a gulyásparti vendégei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.