Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 29. 20:13, hétfő | Helyi
Forrás: www.police.hu

Eltette a vételár egy részét

Eltette a vételár egy részét

Miután segített a sértettnek a gépkocsieladásban, elvette az autóért kapott pénz egy részét.

A tulajdonos régóta hirdette autóját, még a jármű ablakára is felragasztotta azt az összeget, melyet kapni szeretett volna érte. Nem akarta mindenáron eladni, akkor értékesítette volna, ha valaki megadja érte a kívánt összeget. A hirdetést R. József is látta, aki 2014. december 24-én felajánlotta segítségét az eladásban. A sértettel egy autókereskedéshez hajtott, ahol a 18 éves gyanúsított megegyezett a kereskedővel. 430.000 forintban állapodtak meg, de erről R. József nem beszélt a kocsi tulajdonosának. Azt mondta a sértettnek, hogy a fenti összeg csak előleg, a többit akkor kapja meg, ha a kereskedő a meghirdetett áron eladja a járművet. A tulajdonos olvasatlanul aláírta az adás-vételi szerződést, R. József pedig átadott neki egy köteg pénzt, melyet a sértett akkor nem számolt meg. A gyanúsított továbbállt, a sértett viszont a kereskedésben maradt és beszélgetni kezdett a kereskedővel. Ekkor derült ki, hogy nem kap több pénzt az autóért annál, ami a zsebében van és azzal is szembesülnie kellett, hogy a köteg bankó nem annyi, mint amennyit a járműért a kereskedő fizetett, a pénz közel felét a 18 éves tatabányai férfi eltette.

A sértett értesítette a rendőrséget, a nyomozók pedig előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított R. Józsefet. Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 18 éves tatabányai férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A terhelt elismerte, hogy becsapta a sértettet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.