Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. November 28. 14:52, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Emberarcú közigazgatás

Emberarcú közigazgatás

Hivatalok napja elnevezéssel országszerte nyílt napot tartottak a megyei kormányhivatalok.

A programok egy része a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak szólt, akik betekinthettek a közigazgatás mindennapjaiba, így főképp hozzájuk szólt Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, aki mintegy összefoglalva a nap várható történéseit, köszöntötte a megjelenteket délelőtt, majd később rendkívüli osztályfőnöki órát is tartott a diákságnak.

„Az államot közel kell hozni az állampolgárokhoz, a közigazgatásnak „emberarcúvá” kell válnia.” - olvashatóak Magyary Zoltán szavai a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal bemutatkozó kiadványában, mely az egész kormányhivatal működésére igaz. Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta: ezzel a nappal az is a célunk, hogy az érdeklődő állampolgárok megismerhessék, milyen munka folyik az állami hivatalban. Szeretnénk bemutatni szemelvényeket abból a munkából, amely nem konkrétan a papírmunkát jelentik az itt dolgozók számára, így azon felül, hogy kísérettel bejárhatják az egész épületet a kíváncsi érdeklődők, lehetőséget nyújtunk olyan helyekre is betekinteni, mint a trófeavizsgáló labor, valamint a Növény- és Talajvédelmi Szakigazgatási Szerv is bemutatkozik – ismertette a várható programot Czunyiné dr. Bertalan Judit a nap elején. Felhívta a megjelentek figyelmét az aulában berendezett kiállításra is, amely az itt dolgozók hivatalon kívüli, önkéntes munkáját mutatja be.
A nap folyamán a gyermek- és ifjúságvédelemről hallhattak az érdeklődők rendhagyó osztályfőnöki óra keretében, majd lakossági fórumot is tartottak. Adventi gyertyagyújtásra is sor került, amelyet kamarazenekari előadás követett. A szakigazgatási szervek irodái, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség és a Munkaügyi központ munkatársai egész nap kvízekkel, játékos feladatokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket, a Közlekedési Felügyelőség központjában pedig vezetésbiztonsági bemutatót tartottak. A kormányablakok indulásuktól fogva reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva, de ezen a napon a többi kormányhivatali ügyfélszolgálat, így például az okmányirodák és a földhivatalok is meghosszabbított nyitva tartással álltak az állampolgárok rendelkezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.