Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 11. 10:48, szerda | Helyi

Erdélyi táborozók Sárberekben

Erdélyi táborozók Sárberekben

Július 19-én speciális nevelést igénylő fiatalok érkeznek a Sárberki Óvodába Székelyudvarhelyről, hogy városunkban töltsenek egy hetet, megismerjék környékünket.

A tábor fővédnöke Schmidt Csaba polgármester, akit több képviselő és helyi vállalkozó követett a támogatók sorában.

Ez a kezdeményezés nem a protokollra épül, hanem valós emberi gesztus, mellyel még szorosabbra fűzhetjük a két település testvérvárosi kapcsolatát. Egy ilyen kezdeményezésnek, amely arról szól, hogy fogjuk meg egymás kezét, és ismerjük meg jobban a másikat, örömmel vállaltam a fővédnökségét – mondta Schmidt Csaba polgármester, a Sárberki Óvodában tartott tájékoztatón.

A tavalyi évben Székelyudvarhelyen tett látogatás alkalmával, Hetzmanné Begala Anna, a Sárberki Óvoda vezetője hívta meg egy hét táborozásra az ott működő Védett Ház sajátos nevelési igényű lakóit. A nyolc erdélyi fiatal három kísérővel érkezik Magyarországra, ahol most járnak először. Minden napra színes programokkal készülnek a szervezők, többek között a parlamentbe is ellátogatnak. A kísérő nevelők számára szakmai találkozót is szerveznek, ahol lehetőségük lesz a hasonló szakemberekkel folytatott tapasztalatcserére is. A Turul madárnál tett kirándulás és a tatai kisvonattal való utazás is része a látogatásnak. A nyolc Erdélyi gyermek három kísérővel érkezik Magyarországra, ahol most járnak először. Minden nap valami színes programmal készülnek a szervezők, többek között a parlamentbe is ellátogatnak.

Nagy összefogás jellemezte a szervezést – tudtuk meg Salló Győző, önkormányzati képviselőtől. Az óvoda minden dolgozója egy emberként vállalta a fiatalok táboroztatásának szervezését, az önkormányzati képviselők több mint kettőszázezer forinttal támogatják a programot. Aki nem tudja anyagilag, az erkölcsileg, vagy fizikailag veszi ki a részét. A sikeres lebonyolításhoz több tatabányai segítő is csatlakozott. A gyerekek, már izgatottan várják az utazást és nap, mint nap ugrándozva emlegetik „Pista bácsit” (Cserteg Istvánt), akivel már több ízben találkozhattak saját lakóhelyükön és most is aktív részese a tábor szervezésének - mesélte Salló Győző, akinek családi kötődése is van Erdélyhez.

A tábor támogatói: Sárberki Óvoda, Önkormányzati képviselők, Kölyök Kft, Gábor Hentes, Horváth Sándor Lovastábor, ESZI, Szőllősi Travel, 24 Óra, Cserteg István, Szalóki Anikó, Zsidek Ferenc, Csík Rudolf, Papp Tibor, Váradi Ágota, Smudla Katalin, Balogh Ibolya, Vágó Sebestyén.

Köszönet minden felajánlónak!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton