Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 21. 08:00, szombat | Helyi

Európai Védőoltási Hét 2012. április 21-27-ig

Európai Védőoltási Hét 2012. április 21-27-ig

Az Egészségügyi Világszervezet 2005-ben hirdette meg első alkalommal az Európai Védőoltási Hét programját.

2012-ben az eseménysorozat április 21-27. között kerül megrendezésre. Idén a WHO EURO valamennyi tagországa (53) jelezte részvételét. Magyarország hivatalosan hatodik alkalommal vesz részt a WHO/EURO által kezdeményezett Védőoltási Hét munkájában. Az Európai Védőoltási Hét célja, hogy felhívja a figyelmet a védőoltások fontosságára annak érdekében, hogy az oltandó korosztályokban emelkedjen az átoltottság. Különös hangsúlyt kap a sérülékeny lakosság elérése. A szlogen „Megelőzés. Védelem. Védőoltás.” támogatja azt a fő üzenetet, hogy minden gyermeknek szüksége van a betegségek megelőzésére és az élet védelmére.

A hatékony oltási programoknak köszönhetően az emberek többsége soha nem tapasztalta meg a védőoltással megelőzhető betegségek által okozott járványok pusztítását. Ma 26 potenciálisan halálos betegség megelőzhető védőoltással, vagy előfordulásuk csökkenthető. Ilyen betegségek például a járványos gyermekbénulás a TBC, a tetanusz, diftéria és a szamárköhögés. A kötelező védőoltások mindenki számára ingyenesek. A becslések szerint a beadott védőoltások évente több millió halálesetet vagy súlyos fogyatékosság kialakulását előzik meg. Jelenleg nem kötelező, de ajánlott a kullancs okozta agyhártyagyulladás elleni védőoltás, a súlyos kiszáradást okozó Rota vírus elleni vakcina, bárányhimlő elleni védőoltás, járványos agyhártyagyulladás elleni védőoltás, influenza elleni védőoltás.

Minél több embert oltanak be, annál több élet menthető meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t