Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2017. Február 15. 11:23, szerda | Helyi

Évindító megyei együttműködés

Évindító megyei együttműködés

Az Új Nemzedék Komárom-Esztergom megyében széles szakmai alapokon nyugvó együttműködésre hívta ma a szakembereket.

A fiatalokért, a fiatalokkal - ez lehet a közös gondolata a szociális, kulturális, közösségfejlesztő valamint vidékfejlesztésben és tehetséggondozásban érdekelt szakembereknek. A találkozó fő célja az volt, hogy a korábbi együttműködési területek mellett a fiatalokat szolgáló új, innovatív együttműködési lehetőségek szülessenek 2017-ben. A szakemberek partnerségi lehetőségei azt mutatták, hogy rendkívül sok új ötlet indul útjára a megyében.
Tatabányán a belvárosi Új Nemzedék Közösségi tér 2017 február 14-én fogadta az évindító szakmai találkozóra érkezőket. Cserteg István megyei ifjúságszakmai koordinátor bevezetőjében kifejtette:
„Az ifjúsági terület jelenlévő képviselői számos területen mutattak jó gyakorlatokban példákat. Most feladatunk, hogy kövessük a személyi és intézményi változásokat, új szakembereket fogadjunk folyamatosan a partnerségi körbe. Ezen kívül újdonságokkal rukkoljunk elő a fiatalokkal való közös tevékenységek során.”
Valóban építő és innovatív volt a találkozó, hiszen a vidékfejlesztéstől a családsegítésig, a közösségfejlesztéstől a tehetséggondozásig több, mint 50 újszerű gondolat látott napvilágot. A megyei szakmai találkozó ötletei a 12 éves fiataltól a 30 éves korosztályig szolgálhatja a fiatalokat. A szakma fejlesztésének lehetőségeit is megvizsgálták a résztvevők.
Néhány kiragadott lehetőség: Ingyenes kortárs segítő képzés, megyei kerékpár találkozó, látóút, tanulmányút, nemzetközi ifjúsági nap. A félszáz gondolat elindítására újabb szakmai találkozó lesz márciusban, amelyen máris bővülhet a szakmai kör újabb szakemberekkel, intézményekkel.
Az együttműködésben többek között részt vesz CSEÖH, a Civil Információs Centrum, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, a Nemzeti Tehetség Program, a Vértes Agorája, az Új Nemzedék, az MNVH megyei referense valamint a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t