Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2015. Augusztus 08. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: kiskegyed

Ez a csodálatos alkotás az ország tortája 2015-ben!

Ez a csodálatos alkotás az ország tortája 2015-ben!

Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, és Magyarország cukormentes tortáját is bemutatták.

A cukrászok az előírásoknak megfelelően ezúttal sem használhattak fel aromákat, sem más mesterséges anyagokat. Az ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett, amelyet 39 alkotás közül választottak ki. Szó Gellért salgótarjáni cukrász nyertes tortáját augusztus 20. után ugyancsak több száz cukrászdában lehet majd megkóstolni, amelyek listáját az interneten augusztus 12-én teszik közzé.

Horváth Ferenc a Honvédség tortáját is bemutatva kiemelte: az idén is kiváló alapanyagokat felhasználó torta alkotói Tessedik Sámuel előtt tisztelegnek, akinek hatalmas szerepe volt az akác magyarországi meghonosításában. Ennek nyomán a honvédségi torta a Tessedik mézes körtetorta nevet viseli.

Nándori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke elmondta: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által 2012-ben életre hívott megmérettetés célja, hogy az ország tortájából alternatívát nyújtsanak mindazoknak, akik nem akarnak, illetve nem fogyaszthatnak cukrot. Idén a Magyarország cukormentes tortája versenyt Vaslóczki Orsolya Barackos buboréktortája nyerte. Ebből egy szelet - a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján - 11,8 gramm szénhidrátot és 278 kalóriát tartalmaz.

Nándori László különdíjakat is kiosztott. Mivel a díjazott cukrászok valamennyien nők voltak, a korábbi győztes cukrász a szakma férfi képviselőinek azt üzente: "jövőre kössék fel a kötényt".

Barackos buboréktorta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.