Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Február 15. 10:26, hétfő | Helyi

Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság 2016

Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság 2016

Időpont: 2016. február 20. 12:00-17:00 óráig

Helyszín: Tata-Tatai Olimpiai Központ (edzőtábor), Baji u. 21.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Tata és Környéke Regionális Szervezete 14. alkalommal rendezi meg idén a Farsang Kupát a tatai edzőtáborban, február 20-án szombaton, amikor 12 és 17 óra között tekinthetik meg a nézők a csodálatos étel és italkölteményeket, terítékeket, és a számos szakmai bemutatót. Az elmúlt több mint 10 év tapasztalata a rendezvény életében számos fejlődést, változást hozott, a szervezők ezért is folyamatosan nyomon követik a külföldi trendeket és év közben is figyelemmel kísérik, hogy mi történik a nemzetközi versenyeken. A Farsang Kupa egyébként olimpiai felkészítő is -hiszen idén nemcsak a sportolóknak hanem a gasztronómia legjobbjainak is lesz olimpiájuk. Petrezselyemné Gyöngyi, Venesz József-díjas mestercukrász, a Farsang Kupa egyik megálmodója és fő szervezője elmondta, hogy egyedülálló az országban ez a szakmai verseny, amelynek jelentőségét az is növeli, hogy öt szakmát fog össze, sőt idén már a baristák is bontogatják a szárnyaikat, és bemutatkoznak majd a helyszínen. Idén is szakács, cukrász, pincér, pék és koktélos kategóriákban indulnak a versenyzők az ország minden tájáról, sőt, Szlovákiából és Romániából is. Tavaly közel 200-an jelentkeztek, várhatóan ebben az évben is hasonlóan alakul a versenyzők száma.
A verseny folyamán mindent – beleértve például a különböző formákat is – saját kezűleg, egyedül, kell elkészíteni, semmilyen előre gyártott segítséget nem használhatnak a versenyzők, akik szabadon engedhetik a fantáziájukat, saját kreativitásukat. Ennek pedig csodálatosan látványos eredményei lesznek - ahogy azt az elmúlt évek is bizonyították, a Farsang Kupa különlegessége ebben is ott rejtőzik, hiszen a szemet gyönyörködtető versenymunkák nem mindennapi látványosságot nyújtanak a nézőknek.
A versenyzők munkájukat már a reggeli órákban elkezdik, a nézőket pedig déltől várják a helyszínen, ahol az elkészült ételsorokat, italokat, terítékeket láthatják, emellett pedig különböző bemutatók is várják a közönséget, például koktélosok, baristák, de lesz büfé, süteményvásár, szponzori bemutatkozások, és 15:00 órától az MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekar ad koncertet. Igazi látványosságnak ígérkezik a zöldségfaragók eredményhirdetése és a tervezett karamell, valamint bor és pálinka bemutató is.
A Farsang Kupán minden versenyző kap egy diplomát, amely egy 1800-as évekből származó könyv egyik korabeli oldala alapján készült. A díjazottak egyedi, fazekasok által tervezett és készített érmeket vehetnek át elismerésként, a tanulók ehhez egy kupát, a felnőttek pedig egy fazekas munkát kapnak. Ezen kívül szponzori különdíjakat is nyernek a legjobbak.
A Farsang Kupa jelentőségét növeli, hogy a tanulók együtt versenyeznek a felnőttekkel, akik kiemelkedő szakmai tudásukkal, és a nemzetközi versenyeken szerzett tapasztalataikkal a hátuk mögött igazi példát mutatnak a fiatal generációnak. A verseny légköre teljesen más szemléletet ad így a tanulóknak, ösztönzi, motiválja őket a fejlődésre és a tanulásra.

További információk:
Petrezselyemné Gyöngyi, Venesz József-díjas mestercukrász
Tsz: 06/70-250-6206.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.