Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 17. 14:00, hétfő | Helyi

Faszén, sültek, jó hangulat

Faszén, sültek, jó hangulat

Faszénen sült finomságok illata lengte be a hétvégén az Ipari Skanzen környékét a hetedik Faszén Fesztiválon.

Az ötletgazda, Szuromi Zsolt ezúttal is sok zenével, és újdonsággal gondoskodott arról, hogy a jó hangulat megalapozott legyen a gasztronómiai, kulturális rendezvényen.
„Gyúljanak a tüzek, induljon a hetedik Faszén Fesztivál!”- hangzott el Schmidt Csaba polgármestertől, majd ezt követően hetvenöt csapat sürgölődött az egykori XV-ös aknánál, és készítették el faszénen az ételkülönlegességeket. A polgármester többek között szólt a rendezvény közösségformáló szerepéről és kifejezte örömét, miszerint évről-évre egyre többen aktívan vesznek részt az eseményen.

Szuromi Zsolt főszervezőtől megtudtuk: idén rekord mennyiségű nevezés érkezett, így hetvenöt, hat tagú csapat süthetett kizárólag faszénen, amit a szervezők biztosítottak.

A zsűri tagjai közül évek óta nem hiányozhat Serényi Zsolt, a Paprika TV mesterszakácsa, aki idén is nagy gonddal kóstolta végig az étel remekeket. A mesterszakács, Saller Molnár Gyulával és Morgós András, egyetemi professzorral bírálta a faszénen készült rostonsülteket. A választék nagy volt, a csülöktől kezdve a halakig, marhahúsig, sőt ősi magyar ételeket is készítettek a intézmények vagy magántársaságok alkotta csapatok. Az idei évben a fesztivál belépődíjas volt, aminek a bevételével a múzeumot támogatták a kilátogatók. Zenei élményről is gondoskodtak a szervezők, tizenegy koncertet, köztük Csocseszt, és a Sic Transit-ot is meghallgathatták a gasztronómiai fesztivál résztvevői, az esti utcabálon pedig a Retro Band zenélt.

A két napos program vasárnap a II. Bányász Tájékozódási Kerékpár Emléktúrával és az I. Nordic Walking Erdei Emléktúrával fejeződött be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.