Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 17. 12:58, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Fejlesztés az Ipari Parkban

Fejlesztés az Ipari Parkban

Elindult a Tatabányai Nyugati Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó beruházás.

Ennek keretében – három ütemben kerékpárutat, körforgalmi csomópontot és bekötőutat építenek a 44 cégnek otthont adó Parkban – jelentette be a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester.A részben pályázati támogatással - KDOP-1.1.1/AB-11-2012-0016 - épülő fejlesztés teljes összköltsége 400.308.556 forint, amelyből 200 millió forint önrész, az Ipari Projekt Hungária Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t terheli.Schmidt Csaba kiemelte: a három ütemből álló beruházás kétirányú, egyrészről a már betelepült vállalkozások által generált növekvő gépjármű- és kerékpáros forgalom miatt szükséges közlekedési feltételek megteremtésére irányul, másrészről az ipari parkon belüli új területek feltárása a célja, a befektetői igények alapján.
A fejlesztés várhatóan 2014. októberére készül el teljesen – tudtuk meg a városvezetőtől. Az első ütemben a meglévő úthálózat melletti kerékpárút- és közvilágítás kiépítése valósul meg. Az Orgonás utcában 892 folyóméter hosszan, két méter széles, aszfaltozott kerékpárút épül, melyhez 900 méteren a közvilágítást is kialakítják. Harminchárom vasbeton villanyoszlopot helyeznek el, 100 W-os fényforrású lámpatesttel. A második ütem részeként, előreláthatóan jövő tavasszal megépül egy körforgalom, amely a megnövekedett teherforgalmat szolgálja ki. Ez kiegészül egy 41 méter hosszúságú, 3 méter magas, vasbeton szögtámfallal, valamint a közvilágítás továbbtelepítésével az érintett szakaszon.
Az út- és körforgalom építéssel szükségessé válik a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése is, amely szintén a második ütem részeként készül el. A harmadik ütemben egy új feltáró út épül ki, csapadékvíz elvezető rendszerrel, mely segítségével az Ipari Park további bővítése válik megoldottá. A beruházásnak ebben a szakaszában történik meg, a légvezetékes és földkábeles villamosvezetékek áthelyezése földkábeles rendszerre, mellyel kiváltják a villamos közműveket. A projekt részeként épül az Üveggyári út folytatása, 1026 folyóméter hosszan, amely 2 méter szélességben, aszfaltozott felülettel lesz ellátva. A projektgazda, az ipari parkot üzemeltető szervezet, az 1997-ben alakult Ipari Projekt Hungária Kft., mely 1998-tól látja el a park működtetési feladatait. Tevékenységének eredményeként a területen jelenleg 44 cég működik. Az ipari terület jelentős szerepet tölt be a térségi foglalkoztatásban, a betelepült vállalkozások által foglalkoztatottak száma több mint 6300 fő jelenleg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.