Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Április 29. 12:16, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Fejlesztések a mentőállomáson

Fejlesztések a mentőállomáson

A közelmúltban írta alá az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett TIOP 2.2.1 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés” kiemelt projekt Támogatási Szerződését az Országos Mentőszolgálat.

Ennek köszönhetően közel 11 milliárdos uniós támogatáshoz jutott.A projekt tatabányai vonatkozásáról Schmidt Csaba polgármester és Bálint László vezető mentőtiszt tartott tájékoztatót a mentőállomáson. Schmidt Csaba polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a projekt keretében egy új mentőállomás is létesül Komárom-Esztergom Megyében. A polgármester szólt arról is, hogy a legutóbbi közgyűlésen a képviselőtestület egy millió forintot szavazott meg a mentőállomás eszközfejlesztésére, ezzel is segítve a mentősök munkáját. A városvezető elmondta: ez a projekt amellett, hogy lecsökken a kiszállási idő riasztások esetén, az Országos Mentőszolgálat és ezen belül a tatabányai mentőállomás működésének költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá tétele szempontjából is jelentős.

A TIOP 2.2.1 projekt keretében a tatabányai mentőállomáson jelentős felújítási munkálatokat végeznek – ismertette Bálint László vezető mentőtiszt a tájékoztatón, majd hozzátette: várható a mentőállomáson a nyílászárók cseréje, a hőszigetelés, illetve a fűtésrendszer korszerűsítése, és a belső környezet javítása is, valamint a garázsajtók és a kertkapuk elektromos üzemelését is megoldják, így a kivonulási idő lényegesen lecsökken – tudtuk meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.