Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 21. 08:42, szerda | Helyi

Fejlesztik a sportlétesítményeket

Fejlesztik a sportlétesítményeket

Rendkívül fontos, hogy városunkban megfelelő körülmények között sportolhassanak az itt élők.

Ezt hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester, aki a helyi sportlétesítményeket kereste fel, és az ott tapasztaltakról, valamint a fejlesztési tervekről számolt be a városi görkorcsolya pályán tartott tájékoztatón.A korszerűsítések megvalósításánál igyekszünk figyelembe venni a sportkedvelő tatabányaiak és a sportolóink javaslatait – mondta el Schmidt Csaba. A polgármester kiemelte: a város a fejlesztésekkel európai színvonalú feltételeket szeretne biztosítani az iskolai, az amatőr és a profi sportolóknak is. A Csónakázó-tó körüli, több mint 700 méter hosszú, rekortán borítású futópálya építését a jövő héten elkezdik. A Jubileum parkban az aszfaltpályát műfüves focipályává alakítják át, de a tervezik annak lefedését is, hogy a pályát télen is használhassák a kispályás labdarúgók és a diákok. Schmidt Csaba ismertette: az iskolákban felmenő rendszerben történik a mindennapos testnevelés bevezetése, ehhez nem minden intézményben adottak a lehetőségek. A jelentős kézilabdás hagyományokkal rendelkező Kodály Iskolában ezért egy könnyűszerkezetű csarnok építését tervezik, melyet a társasági adóbevételekből finanszírozna a város. Az Árpád Gimnázium udvarán egy nagyméretű rendezvénysátrát állítanának fel a téli tornaórák megtartásának segítésére. Hosszútávon egy új tornaterem építését tervezzük, ami az intézmény jelentős átalakításával jár majd, erre még keressük a forrásokat – mondta el Schmidt Csaba. A polgármester szólt arról is, hogy a város országos szinten egyedülálló görkorcsolya pályával rendelkezik, amit a jövőben nemzetközi versenyek megtartására is alkalmassá tesznek. Ezért a pálya közepén egy 50x20 méter széles, a korcsolyázók bemelegítésére szolgáló aszfaltterületet alakítanak ki a versenyzőknek, s ez már szeptemberre elkészül. A polgármester a Földi Imre Sportcsarnok vívótermét, majd a cselgáncsozók edzőtermét is felkereste. A szakmai vezetők, edzők megerősítették, hogy a két olimpiai sportágban évről-évre több gyermek kezdi el a sportolást. – Az elkövetkező években mindenképpen szeretnénk megoldani a vívó- és dzsúdó terem bővítését, jelenleg a dzsúdó terem bővítésének tervezése folyik, remélem, hogy a beruházás finanszírozásába a szakági országos szövetséget is be tudjuk vonni – mondta el Schmidt Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.