Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 31. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Felkészültek a krízisidőszakra

Felkészültek a krízisidőszakra

Kerekasztal beszélgetés keretében tanácskoztak a téli krízisidőszakra való felkészülés legfontosabb teendőiről a régióban működő hajléktalanellátó intézmények.

A találkozót az Utcai Szociális Segítők Egyesülete hívta össze, az eseményen részt vett Bereznai Csaba alpolgármester is.Az alpolgármester beszédében kiemelte: a város fontosnak tartja, hogy a Tatabányán élő hajléktalanok és a fedél alatt élő állampolgárok érdekeit összehangolják. Meg kell oldani, hogy a hajléktalanok úgy és olyan helyen éljenek, hogy ne zavarják a lakosságot, de közben egyik fél érdeke se sérüljön. Ezzel kapcsolatban Bereznai Csaba hangsúlyozta: a városban azt szeretnék elérni, hogy a játszótereken és buszmegállókban ne tartózkodjanak életvitel-szerűen a hajléktalanok, ezeket a helyeket eredeti rendeltetésüknek megfelelően kell használni. Ahhoz, hogy ez a cél minél előbb megvalósuljon, az alpolgármester egyeztetésre hívta a városi hajléktalanellátó intézményeket, ezt követően helyi rendeletben szabályozzák a fedél nélkül élők jogait és kötelezettségeit – tette hozzá Bereznai Csaba. Balatoni Ágnes, az Utcai Szociális Segítők Egyesülete elnöke elmondta: városunkban körülbelül nyolcvanan élnek fedél nélkül. A szociális segítők célja meggyőzni őket arról, hogy vegyék igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyek életmentőek lehetnek számukra, illetve amelyek a társadalomba való visszailleszkedésüket segítik. Előbbihez a lakosság segítségét is kérik: meleg holmikat és ételadományokat várnak – tette hozzá Balatoni Ágnes, majd felhívta a figyelmet: ha valaki a hidegben, magatehetetlennek tűnő embert lát, hívja az Utcai Szociális Segítők diszpécserszolgálatát a 34/511-028–as számon, és a kollégák a helyszínre sietve, gyors segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak. Virga János, az Utcai Szociális Segítők Egyesületének intézményvezetője a tél krízisidőszak feladatait foglalta össze: november 1-től minden nap 17 és 20 óra között elindul a teajárat, ami egy előre meghatározott útvonalon teát és élelmiszert oszt a hajléktalanoknak, szükség esetén pedig alapvető gyógyszerekkel is ellátja őket. A három krízisautó is munkába áll: a pályázati támogatásból vásárolt járműveket a közelmúltban töltötték fel gyógyszerekkel, pokrócokkal és élelemmel, így a diszpécserszolgálattal együttműködve azonnal a fedél nélküliek segítségére tudnak sietni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.