Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 05. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Felmentették a tatabányai kórház igazgatóját

Felmentették a tatabányai kórház igazgatóját

Azonnali hatállyal felmentették beosztásából a tatabányai Szent Borbála Kórház igazgatóját - erősítették meg az intézmény titkárságán az MTI értesülését hétfőn.

Kovács József volt főigazgatót szolgálati telefonján már nem lehetett elérni, mert a készüléket leadta a kórházban. Az MTI úgy tudja, a volt főigazgató a péntek esti orvosbálon jelentette be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumából telefonon közölték vele: megszüntették a munkaviszonyát.
Kovács Józsefet a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés 2009 július elején nevezte ki a tatabányai kórház élére. Korábban a nagykanizsai, azt megelőzően az egri kórház vezetője volt, elmondása szerint a két közgyűlés - bírósági döntések értelmében - jogellenesen szüntette meg a munkaviszonyát. Balogh Márta, a kórház sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az intézményt március elsejétől megbízott főigazgatóként Lőke János, a pszichiátriai osztály korábbi vezetője irányítja. A kórház intézményvezetői posztjára február 18-án írtak ki pályázatot, a jelentkezés határideje március 18. A megbízott főigazgató mandátuma a pályázatok elbírálásáig szól. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) csütörtökön hozta nyilvánosságra 20 kórház gazdálkodásának ellenőrzését. A jelentés szerint a Szent Borbála Kórházban több mutató is romlott. A szállítói kötelezettségek 2012. június 30-án elérték az 1,1 milliárd forintot, ebből 810 millió forint már lejárt. Az ÁSZ megállapításai szerint romlott az ágykihasználtság, az aktív ellátásban az intézmény 4 százalékkal, a járóbeteg-ellátásban pedig 20-30 százalékkal lépte túl a teljesítményvolumen-korlátot. A CT kivételével romlott továbbá a nagy értékű műszerek, valamint a műtők kihasználtsága. A kórházban jelenleg is folyamatban van egy 800 millió forintos felújítás. Ötszáz elöregedett ablakot cserélnek ki az intézmény egyik szárnyában, szigetelik az épületrész homlokzatát és tetőzetét összesen 7600 négyzetméteren, ezzel évente 35 százalékkal csökkenhet az energiafogyasztás. A Szent Borbála Kórház Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye, 928 ágyas, 158 orvost és 814 egészségügyi szakdolgozót foglalkoztat.

Dr. Kovács József távozása után dr. Lőke János vezeti tovább a tatabányai Szent Borbála Kórházat. 2013. március1-jétől dr. Lőke János az intézmény vezetésével megbízott főigazgató. A Gyógyszerészeti és EgészségügyiMinőség- és Szervezetfejlesztési Intézet a Szent Borbála Kórház intézményvezetői poszt betöltésére szóló pályázatát2013. február 18-án írta ki. A közzétételtől számított egy hónapig, azaz március 18-ig lehet benyújtania pályázatokat, amit egy elbírálási szakasz követ majd. Dr. Lőke János főigazgatói megbízása ezen időtartamraszól.
Dr. Lőke János kiegészítésként hozzátette, az elődje által megkezdett munkát kívánja folytatni a nyilvánosságés a szakma még nagyobb bevonásával. „Dr. Kovács József főigazgató olyan alapokat és irányokatrakott le és jelölt ki, amin végig kell menni. Nagy fejlesztések előtt áll a kórház, az energetikai beruházás a
jó idő beálltával tovább folytatódik és várhatóan ebben az évben befejeződik, ezzel egyidőben a perinatálisintenzív centrum műszaki fejlesztése is. A Manuális Pavilon bővítése – azzal a 800 milliós többletforrással,amit 2012 végén kapott a kórház – tavasszal elindulhat. Több éves szakmai terv részeként szeretnénk egy
korszerű orvos-szakmai színvonalon működő központi telephelyet kialakítani, a betegek minél magasabbszínvonalon történő ellátása érdekében. Megoldásra vár a kórház sürgősségi egységének kialakítása, amitszintén pályázati forrásból kívánunk megvalósítani. A ránk váró feladatok megvalósításában bízom és számítokkollégáim eddig is tanúsított elkötelezett együttműködésére”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.