Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 11. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Felmérés az újvárosi fejlesztésekről

Felmérés az újvárosi fejlesztésekről

Sokan egyetértünk abban, hogy a lakóktól befolyó adóforintokat leginkább ott kell felhasználni, ahonnan azok származnak.

Ezért a tavalyi évhez hasonlóan az idén is az újvárosiak segítségét kérem, hogy milyen fejlesztéseket valósítsunk meg a lakókörzetben – ismertette Bereznai Csaba alpolgármester a Győri út 40. számú ház előtt tartott tájékoztatóján.

A városrész önkormányzati képviselőjeként elmondta, hogy a kommunális adó minden egyes forintjához idén is még egy forintot tesz hozzá az önkormányzat, és ez az összeg kizárólagosan az adott választókörzetben megvalósuló fejlesztésekre fordítható. - Újvárosi körzetünkben, 2013-ban 18,8 millió forinttal gazdálkodhatunk – tette hozzá. Bereznai Csaba ismertette, hogy minden lakóhoz eljuttatta azt a kérdőívet, amelyen javaslatai közül bejelölhetik azt, milyen fejlesztést látnának szívesen. Ezek a következők:

A Kós Károly utca 45-49. előtti járdaszakasz felújítása (7,5 millió Ft).
A Kós Károly utca páros oldalán, az Előd és az Álmos vezér utca között parkolósáv-építés és járdafelújítás (18 millió).
Az Esztergomi út 15. és a Móra iskola előtti parkoló bővítése, felújítása (14,8 millió). Az Esztergomi út 13. előtti parkoló-bővítés és felújítás (12,6 millió).
A Lehel téren (APEH-el szemben) műfüves, bekerített sportpálya építése (5 millió).
A Lehel téren (APEH épülettel szemben) pihenőpark kialakítása (9,8 millió).
A Piac téri játszótér korszerűsítése (3,2 millió).
A Győri út 40. előtt buszmegálló és járda építése (a régi buszvégállomáson lévő megálló kiváltása) (7,5 millió).

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy szívesen fogadja a további ötleteket, ezért azokat mindenképpen jelezzék az érintettek, és kérte, hogy a kitöltött adatlapokat február 14-ig juttassák el a lakók az alábbi gyűjtőhelyek valamelyikére: Polgármesteri Hivatal, Fő tér 6. 2. emelet, 208. ajtó, KPVDSZ Művelődési Ház, Kós Károly u. 17/A, Móra Ferenc Általános Iskola, Esztergomi u. 6., Micimackó Óvoda, Esztergomi u. 8., Szent Margit Általános Iskola, Botond u. 1., Idősek Napközi Otthona, Huba vezér u. 12.

- Az elmúlt években Újváros számos megoldásra váró fejlesztési kérdése közül az önkormányzat és a lakók közös erőfeszítésével néhányban sikerült előre lépnünk. A Komáromi út 300 millió forintos rekonstrukcióját felerészben városi, felerészben központi támogatásból végeztük, a Lehel téri játszóteret és kutyafuttatót képviselő fejlesztési keretből hoztuk létre. A Kós Károly utca és a Körösi Csoma Sándor tér járdáinak felújításához pedig a körzetből befolyó 8,5 millió forintnyi kommunális adóbevétel megduplázásával biztosította a szükséges forrásokat önkormányzatunk. Természetesen rengeteg még a tennivaló, tovább kell folytatnunk Újváros megújítását – fogalmazott Bereznai Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.