Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 22. 09:46, szerda | Helyi

Félmilliós adócsalás sajátos adatmódosítással

Félmilliós adócsalás sajátos adatmódosítással

Sajátosan értelmezte egy Komárom-Esztergom megyei egyéni vállalkozó az adatmódosítás fogalmát.

Az adózónál bevallás utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a bevételeinek és költségeinek összege eltér a bevallásokban szereplő összegektől. Az adózó pénztárkönyvében mindössze egyetlen sor - az éves összesen - került könyvelésre. A pénztárkönyv adatait részletező és hitelesítő, valamint az áfa adóbevalláshoz kapcsolódó nyilvántartással nem rendelkezett.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a vizsgált adózó által benyújtott bizonylatokon szereplő adatok eltértek a szállítók által a revízió rendelkezésére bocsátott számláktól, nemcsak egységárban, adóalapban, hanem az áfa mértékében is. Az egyéni vállalkozó által igénybevett szolgáltatások után csak 5%-os ÁFÁ-t kellett felszámítani a szállítónak. Az adózó valószínűleg kevésnek tartotta a rá áthárított és ezáltal általa visszaigényelhető adó összegét, ezért egy kettes számjegyet írt a felszámított 5% elé, amivel azt a látszatot akarta kelteni mintha 25% ÁFÁ-t tartalmazna a számla végösszege.

A vállalkozó a revízió folyamán elmondta, hogy véleménye szerint a benyújtott számlákon végrehajtott változtatások nem minősülnek adócsalásnak csupán csak adatmódosításnak.

Védekezését az adóigazgatóság nem fogadta el ezért több mint félmillió forint adóhiányt állapított meg és büntető feljelentést kezdeményezett az adózó ellen adócsalás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.