Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 31. 11:29, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Fiatal matematikusokat díjaztak

Fiatal matematikusokat díjaztak

A Kertvárosi ÁMK Bolyai Általános Iskola idén huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Bolyai Matematika Versenyt, melynek keretében huszonöt iskola ifjú matematikusai mérkőztek meg egymással.

Köszöntőjében dr. Kancz Csaba alpolgármester hangsúlyozta: senki nem rendelkezik egyforma képességekkel, mégis mindannyian fontos részei vagyunk a közösségnek, a társadalomnak. A leglényegesebb az, hogy küzdjünk a sikerekért, és erőfeszítéseket tegyünk az eredmények elérésének érdekében. Az alpolgármester kiemelte: fontos, hogy a tanulók minél több versenyélménnyel és tapasztalattal gazdagodjanak, majd megköszönte a felkészítő pedagógusok és a javító tanárok munkáját. A verseny szervezőjétől, Petroviczné Gál Ibolya igazgatóhelyettestől megtudtuk, a szeptemberben meghirdetett levelezős verseny három fordulóból állt, a 3-8. évfolyamos diákoknak havonta egy-egy feladatsort kellett megoldaniuk. A versenyre közel nyolcszázan jelentkeztek a tatabányai és a város környéki iskolákból, a döntőbe közülük 206 tanuló jutott be. A legtöbb díjat három iskola: a Váci Mihály Általános Iskola, a Bárdos László Gimnázium és a Kertvárosi Bolyai Általános Iskola tanulói kapták. Két nyolcadikos diák, Bene Balázs (Kertvárosi Bolyai János Általános Iskola) és Balogh István (Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola) különdíjban részesült, ők ugyanis harmadikos koruk óta folyamatosan a verseny élmezőnyében végeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.